default-image

Σύζυγος αγνοούμενης: Ποιoι είδαν τελευταίοι τη Δέσποινα; vid

Κρήτη
Σύζυγος αγνοούμενης: Ποιoι είδαν τελευταίοι τη Δέσποινα; vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στα ανατολικά της Κρήτης, οι έρευνες και πάλι για τον εντοπισμό της ηλικιωμένης που εξαφανίστηκε από την Ανατολή Ιεράπετρας την Πέμπτη, λίγο πριν το μεσημέρι.

Αστυνομία, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, με τον ειδικά εκπαιδευμένο γερμανικό ποιμενικό σκύλο "Ελπίς", εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας, συγγενείς της αγνοούμενης και κάτοικοι του χωριού έχουν οργώσει την ευρύτερη περιοχή για να βρουν έστω και ένα σημάδι της 76χρονης Δέσποινας Πλουσάκη, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ακολουθεί κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο οι έρευνες , τόσο στην ξηρά όσο και με τη συνδρομή εναέριων μέσων, παραμένουν άκαρπες μέχρι στιγμής.

Συγκλονισμένος ο σύζυγος της 76χρονης, περιμένει με αγωνία μια ευχάριστη είδηση καθώς η γυναίκα του όπως λέει αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Τι αναφέρει ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας

«Η σύζυγός μου μίλησε τελευταία φορά με τα παιδιά μου το μεσημέρι της Πέμπτης. Φόρεσε μια πρόχειρη ρόμπα πάνω από τα ρούχα της, για να μη λερωθεί, και έφυγε δείχνοντας ότι είχε σκοπό να πάει στο δάσος. Από τότε δεν την ξαναείδαμε. Όταν μετά τη δύση του ήλιου δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι, δηλώσαμε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας και παρακολουθείται τα τελευταία χρόνια από γιατρό», μας είπε ο σύζυγός της, Γιώργος Πλουσάκης, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει κάποιες άλλες πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για το πού μπορεί να βρίσκεται η σύζυγός του.

Το χρονικό της εξαφάνισης και οι έρευνες.

Οι έρευνες που συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση και σήμερα ξεκίνησαν γύρω στις 10 προχθές το βράδυ, όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της στην Αστυνομία από την οικογένειά της, καθώς δεν είχε επιστρέψει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο σπίτι της, στον περιφερειακό δρόμο της Ανατολής Ιεράπετρας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και με συντονιστή το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, αντιπύραρχο Παναγιώτη Καράμπελα, ξεκίνησαν οι έρευνες με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, των εθελοντών Σαμαρειτών, του περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Ιεράπετρας, των διασωστών της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας, συγγενών της αγνοούμενης και κατοίκων του χωριού.

Στις έρευνες πήρε μέρος από χθες το μεσημέρι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, με επικεφαλής τον αρχιπυροσβέστη Δημήτρη Σπηλιωτάκη και τον ειδικά εκπαιδευμένο γερμανικό ποιμενικό σκύλο "Ελπίς".

«Κληθήκαμε από το Ηράκλειο να συνδράμουμε με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κάναμε μια πολύ προσεκτική εξερεύνηση του χώρου γύρω από το χωριό, αλλά δε βρήκαμε πουθενά τα ίχνη της. Η περιοχή όσο απομακρύνεται κανείς από το χωριό είναι δύσβατη και μόλις ξεκουραστεί λίγο η "Ελπίς" θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις τις έρευνές μας», μας είπε στις 2:30 μ.μ. ο αρχιπυροσβέστης, συνοδός του γερμανικού ποιμενικού "Ελπίς", Δημήτρης Σπηλιωτάκης.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, καθώς και εθελοντές διασώστες της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας συνέχισαν να ερευνούν και χθες το απόγευμα σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε πιθανό σημείο όπου θα μπορούσε να εντοπιστεί η 76χρονη γυναίκα.

«Από την πρώτη στιγμή της δήλωσης εξαφάνισης της 76χρονης Δέσποινας Πλουσάκη προσπαθήσαμε μέσα στη νύχτα να οργανώσουμε ομάδες έρευνας και διάσωσης, προκειμένου να εντοπίσουμε το ταχύτερο δυνατό την ηλικιωμένη γυναίκα. Αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τα ίχνη της, το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. χθες) ζητήσαμε τη συνδρομή της ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της, δώσαμε τη φωτογραφία της στα ΜΜΕ, μήπως και έχει απομακρυνθεί από την περιοχή με κάποιο λεωφορείο ή Ι.Χ. αυτοκίνητο και εντοπιστεί τυχαία από κάποιο συμπολίτη. Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο στην ανεύρεσή της, θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην οικογένειά της, που την αναζητεί. Εμείς με την Αστυνομία και τους εθελοντές θα συνεχίσουμε τις έρευνες», μας είπε ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας, αντιπύραρχος Παναγιώτης Καράμπελας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ 76ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ- ΠΕΝΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης- Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News