default-image

Απολαυστικό καιρικό διήμερο, από Δευτέρα ο καιρός τα γυρνάει

Κρήτη
Απολαυστικό καιρικό διήμερο, από Δευτέρα ο καιρός τα γυρνάει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 30άρια και… άνω, υποδέχονται οι Κρητικοί το Σαββατοκύριακο καθώς ο καιρός φαίνεται να έχει πολύ καλές «διαθέσεις», θυμίζοντας επιτέλους καλοκαίρι και επιτρέποντας στο φουλ τις εξορμήσεις στη θάλασσα.

Μάλιστα σε αυτό συνηγορούν και οι ασθενείς άνεμοι που δεν θα δημιουργήσουν υψηλούς κυματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΟΧΕΣ

Προμηθευτείτε λοιπόν με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που επιβάλλει μια βουτιά στην παραλία, χαλαρώστε και απολαύστε το πρώτο ζεστό Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Αναλυτικά ο καιρός το σαββατοκύριακο

Σήμερα Σάββατο, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες . Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως και 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν και πάλι από δυτικές διευθύνσεις και θα κυμαίνονται στα 3 τοπικά έως και 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, αλλά πολύ μικρή, με την ελάχιστη να φτάνει στους 21-22 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη στους 27-28 βαθμούς, αλλά κατά τόπους θα δούμε και πάλι τον υδράργυρο να "φλερτάρει" με τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή, αρχικά ο καιρός θα είναι καλός. Πρόσκαιρα όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικών διευθύνσεων, στα 3-4 μποφόρ στη δυτική Κρήτη, ενώ στα 2-3 στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Στα νότια, ωστόσο, οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να είναι δυτικοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου.

«Ο καιρός αυτός θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για εξορμήσεις στη θάλασσα, με τους ανέμους να μη δημιουργούν ιδιαίτερα υψηλούς κυματισμούς. Η θερμοκρασία στη θάλασσα θα αγγίξει πλέον τους 22 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση την περιοχή νότια της Σητείας, όπου η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι λίγο πιο χαμηλή», αναφέρει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.

Από την άλλη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και σύμφωνα με τις προβλέψεις, χειμερινό θα είναι το καιρικό σκηνικό, με βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στη δυτική Στερεά, Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.  

Βροχές τη Δευτέρα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Μικροαλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από τις πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας. Πιθανότητες, επίσης, υπάρχουν για λίγες, τοπικές βροχές στα βόρεια του νησιού, χωρίς μεγάλες εντάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News