Ειδήσεις

Αυστηρά μέτρα στην άφιξη τσιγαράδικου με παράνομο φορτίο

Στο Ηράκλειο αφίχθη το φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας, που πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα και μεγάλο παράνομο φορτίο.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ έφτασε το φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου, αφού περίμενε περίπου 20 λεπτά, έως ότου αποπλεύσει από το λιμάνι το πλοίο της γραμμής, εκεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έδεσε στην προβλήτα 4 - 5. Μικτό κλιμάκιο λιμενικών και τελωνειακών αρχών, έχουν μεταβεί στο νησί για τον έλεγχό του.

Το φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας, που σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να μεταφέρει λαθραία τσιγάρα και εντοπίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στον όρμο των Σφακίων, αφίχθη στο λιμάνι Ηρακλείου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ συνοδεία λιμενικού σκάφους και πλοίου ανοιχτής θάλασσης.

Στο βόρειο λιμενοβραχίονα και ο λιμενάρχης Ηρακλείου για να συντονίσει τη διαδικασία, η οποία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και απαιτεί προσεκτικές κινήσεις.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα, Ουκρανοί υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη και φέρεται ότι παρακολουθείτο εδώ και ημέρες από τις Αρχές του Λιμενικού Σώματος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε φορτηγά οχήματα, οι οδηγοί των οποίων φέρεται ότι κατάφεραν να διαφύγουν. Άφησαν μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλειδιά στα φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr και πριν από επτά μήνες εντοπίστηκε στην Παλαιόχωρα ακόμα ένα τσιγαράδικο, το οποίο όπως αποκαλύφτηκε, μετέφερε τσιγάρα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ωστόσο ήταν καθόλα νόμιμο και δεν επρόκειτο για παράνομη μεταφορά τσιγάρων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια