Ειδήσεις

Αλλάζουν όλα με τα τραπεζοκαθίσματα

Αγωνία για τους καταστηματάρχες καθώς ο νέος κανονισμός περιορίζει σημαντικά τα τετραγωνικά μέτρα.

Απέρριψε χωρίς αιτιολογία το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων το αίτημα εκατό καταστηματαρχών εστίασης των Χανίων για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα ανέστειλε την εφαρμογή του νέου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων.

Ο δικηγόρος Μανόλης Νικολούδης ο οποίος εκπροσώπησε το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης στη συζήτηση της υπόθεσης στο Διοικητικό Δικαστήριο Χανίων αλλά και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξαν ότι ο νέος κανονισμός πλήττει ανεπανόρθωτα τον κλάδο ενώ στήριξαν το αίτημα τους για αναστολή στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν επιδίωξε διάλογο με τους θιγόμενους.

Ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό τους τελευταίους μήνες και κυρίως από την 1η Ιουνίου οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή από τη δημοτική αρχή των Χανίων ο νέος κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που περιορίζει σημαντικά τα τετραγωνικά μέτρα στα οποία μέχρι πρότινος εκτείνονταν . Αυτό που ζητούν οι καταστηματάρχες είναι να ισχύσει ο κανονισμός του 2011.

Σε είκοσι μέρες αναμένεται η απόφαση της προσφυγής των καταστηματαρχών στο άρθρο 152 ενώ σε περίπου ένα μήνα θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια