default-image

Αγρότες πέταξαν μαλλί & προβιές ζώων έξω από την Εφορία

Κρήτη
Αγρότες πέταξαν μαλλί & προβιές ζώων έξω από την Εφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή κινητοποιούνται οι αγρότες των Χανίων. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συντονίζοντας τη δράση της με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα, προχωρά σε δεκαήμερο κινητοποιήσεων με σκοπό τη διεκδίκηση λύσεων για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Την αρχή έκανε χθες με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων. Η ανταπόκριση των αγροτών ήταν μικρή, ωστόσο οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση τοποθετώντας προβιές και μαλλί ζώων στην είσοδο της Εφορίας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Γιώργος Πατεράκης τόνισε ότι «το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του νομού προβάλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης».

Η χθεσινή κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έξω από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων ήταν η πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Την Τετάρτη 21Ιουνίου οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας οργανώνουν κινητοποίηση στα Δικαστήρια Χανίων απαιτώντας να μη γίνει το δικαστήριο αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2013. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα συγκεντρωθούν στη Διεύθυνση Δασών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο φόρο σε σχέση με τους δασικούς χάρτες.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News