default-image

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο Στίβεν (photos)

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο Στίβεν (photos)

Το «τελευταίο αντίο» είπαν χτες συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου στον Στίβεν Κουκ, ο οποίος παρέμενε εξαφανισμένο για 11 ολόκληρα χρόνια, με τον τραγικό επίλογο να «παίζεται» στα Μάλια, όπου και βρέθηκαν τα οστά του.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, η εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Sandbach της Βρετανίας, γέμισε τόσο από τους συντετριμμένους συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου Στίβεν, όσο και από απλό κόσμο, που στήριζε τους οικείους του Στίβεν όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν.

Μάλιστα, όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο αδερφός του Στίβεν, Τόνι, εκ μέρους της οικογένειας, η τελετή της ταφής του άτυχου νεαρού, πραγματοποιήθηκε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 20χρονος Στίβεν, εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 12 χρόνια, έπειτα από νυχτερινή έξοδο στα Μάλια, επιλέγοντας μάλιστα την Κρήτη για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το stokesentinel.co.uk, ο νεαρός το μοιραίο εκείνο βράδυ του 2005 είχε βγει για ποτό με τους φίλους του, όμως αποφάσισε να επιστρέψει μόνος στο ξενοδοχείο του, με το τελευταίο «στίγμα» του να δίνεται το ίδιο βράδυ, ζητώντας πληροφορίες για το πώς να επιστρέψει.

Από τότε και για τα επόμενα 11 χρόνια, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για την εύρεση του νεαρού Βρετανού, με τους γονείς του, Νόρμαν και Πατ να προσφέρουν αμοιβή ύψους 7.000 ευρώ σε όποιον τον έβρισκε ή έστω τους έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το δράμα της εξαφάνισης έληξε μετά από σχεδόν 12 χρόνια, όταν στις 16 Φεβρουαρίου βρέθηκε ο σκελετός του άτυχου νεαρού μέσα σε ένα πηγάδι, σε περιοχή κοντά στο νεκροταφείο στα Μάλια.

>> ΠΟΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΙΒΕΝ;

Χτες, παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του άτυχου Στίβεν, με πολύ συγκινητική την αναφορά του πάτερ Τόμας Σέπαρντ, ο οποίος χαρακτήρισε τον άτυχο Βρετανό ως έναν σπουδαίο αδερφό και γιο, μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ιδίως για την ομάδα της Liverpool.

Ο πάτερ μίλησε και για την αγωνία, αλλά και την ελπίδα των οικείων του όλα αυτά τα χρόνια που ο Στίβεν παρέμενε εξαφανισμένος, τονίζοντας ότι η εύρεση των οστών του έφερε γαλήνη στην οικογένειά του, καθώς τώρα γνωρίζουν ότι βρίσκεται ήρεμος.

Να σημειωθεί ότι όταν ο άτυχος νέος εξαφανίστηκε σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Liverpool.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News