default-image

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, πότε θα βρέξει

Κρήτη
Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, πότε θα βρέξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άκρως καλοκαιρινούς ρυθμούς θα διατηρηθεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή, όπως και το σαββατοκύριακο στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές του νησιού, όπως τις Μοίρες, τα Χανιά και την Ιεράπετρα, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να ξαναβάλουμε το μαγιό μας και να ξεχυθούμε στις παραλίες.

Συγκεκριμένα, το χθεσινό ηλιόλουστο και ζεστό σκηνικό συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή, αφού οι θερμοκρασίες σε όλο το νησί θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για όμορφες διήμερες εξορμήσεις.

Το καιρικό σκηνικό δε θα διαφέρει και πολύ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καθώς και εκεί η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα, σήμερα ο καιρός προβλέπεται να είναι πολύ καλός. Οι άνεμοι να πνέουν βορειοδυτικοί στα βόρεια 2-3 μποφόρ, ενώ στα νότια δυτικοί στα 3-4 μποφόρ.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ η μέγιστη θα φτάσει στους 28-30 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Κατά τόπους, όμως, αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς, φτάνοντας έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

«Λέγοντας κατά τόπους, εννοούμε τα δυτικά, ιδιαίτερα τα Χανιά, και κάποιες περιοχές στα νότια του νησιού, όπως Ιεράπετρα και Μοίρες», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Το σαββατοκύριακο

Αύριο Σάββατο, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως και 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν και πάλι από δυτικές διευθύνσεις και θα κυμαίνονται στα 3 τοπικά έως και 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, αλλά πολύ μικρή, με την ελάχιστη να φτάνει στους 21-22 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη στους 27-28 βαθμούς, αλλά κατά τόπους θα δούμε και πάλι τον υδράργυρο να "φλερτάρει" με τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Κυριακή, αρχικά ο καιρός θα είναι καλός. Πρόσκαιρα όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικών διευθύνσεων, στα 3-4 μποφόρ στη δυτική Κρήτη, ενώ στα 2-3 στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Στα νότια, ωστόσο, οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να είναι δυτικοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου.

«Ο καιρός αυτός θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για εξορμήσεις στη θάλασσα, με τους ανέμους να μη δημιουργούν ιδιαίτερα υψηλούς κυματισμούς. Η θερμοκρασία στη θάλασσα θα αγγίξει πλέον τους 22 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση την περιοχή νότια της Σητείας, όπου η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι λίγο πιο χαμηλή», είπε ο κ. Λέκκας.

Από την άλλη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και σύμφωνα με τις προβλέψεις, χειμερινό θα είναι το καιρικό σκηνικό, με βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στη δυτική Στερεά, Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.  

Βροχές τη Δευτέρα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Μικροαλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από τις πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας. Πιθανότητες, επίσης, υπάρχουν για λίγες, τοπικές βροχές στα βόρεια του νησιού, χωρίς μεγάλες εντάσεις.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News