default-image

Νέες καθυστερήσεις για την... πλαζ στον Κόλπο Δερματά -video

Κρήτη
Νέες καθυστερήσεις για την... πλαζ στον Κόλπο Δερματά -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου της αντιδιαβρωτικής προστασίας του κόλπου του Δερματά καθώς όπως προκύπτει απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί από την αρχική μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου!

Εξέλιξη που αυξάνει τον προϋπολογισμό του έργου κατά 50%, με τον Ηλία Λυγερό να κάνει λόγο για μια ακόμη προχειρότητα της δημοτικής αρχής η οποία όπως υποστηρίζει δεν προετοιμάζεται κατάλληλα στο πλαίσιο μελετών και στο άγχος της να… παρουσιάσει έργο.

Σύμφωνα με τον κύριο Λυγερό υπήρξε αστοχία στην αρχική μελέτη, με τη διεύθυνση τεχνικών έργων να αποδίδει τη κατάσταση σε… απρόβλεπτες περιστάσεις, για τις οποίες τώρα απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες ύψους 45 χιλιάδων 637 ευρώ, πέρα του εγκεκριμένου ποσού των 93 χιλιάδων 354 ευρώ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα έργο που έχει περάσει από 40 κύματα, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης της περιοχής η οποία αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης καθυστέρησαν σημαντικά και 2,5 χρόνια μετά τις εικόνες καταστροφών από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2010 και 2014.

Μάλιστα, το επίμαχο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας του κόλπου στο Δερματά ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου. Για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες θα πρέπει να υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση με τον ανάδοχο, εργασίες οι οποίες απαραίτητες για την αρτιότητα και λειτουργικότητα του έργου.

Αυτό φαίνεται ότι δεν εμποδίζει ορισμένους Ηρακλειώτες να απολαμβάνουν δροσερές στιγμές στον κόλπο του Δερματά, ωστόσο οι απόψεις των πολιτών διίστανται στο αν ο επίμαχος κόλπος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλος έλξης για τα μπάνια των δημοτών, όπως στοχεύει η δημοτική Αρχή.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ky1uol0x/

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News