default-image

Νέα σενάρια για μετεγκατάσταση των Ρομά στα Δύο Αοράκια

Κρήτη
Νέα σενάρια για μετεγκατάσταση των Ρομά στα Δύο Αοράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την οργή λαού στο Σκαλάνι και το ναυάγιο που ακολούθησε σε σχέση με την ακαταλληλότητα της επίμαχης ιδιωτικής έκτασης για τη πιθανή μετεγκατάσταση των Ρομά, η Λότζια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, βάζει στο μικροσκόπιο μεγάλη έκταση - σε ότι είχε ξεκινήσει πριν από 15 χρόνια και μάλιστα με σχεδόν έτοιμες υποδομές - δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο στα 2 Αοράκια, όπως βλέπουμε και στα πλάνα.

Για την επίμαχη έκταση των 32 περίπου στρεμμάτων, η ΚΡΗΤΗ TV αποκαλύπτει ότι η αρμόδια επιτροπή υπό το δήμαρχο Ηρακλείου, αποφάσισε να ελεγχθεί ώστε να γίνει μια αποτύπωση της περιοχής αλλά και μια μελέτη για το πόσες οικογένειες Ρομά θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν, την ώρα μάλιστα που δεν έχει γίνει καμία επίσημη παραχώρηση μέρους της έκτασης η οποία ανήκει στην ΕΤΒΑ και με ανοικτά άλλα ζητήματα ιδιοκτησιακής φύσεως.

Πρόκειται μάλιστα για μια έκταση 32 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 10 στρέμματα είναι δημοτική έκταση, με το ζήτημα να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από 15 χρόνια!

Επί δημαρχίας Αλικαρνασού Γιάννη Πατεράκη διατέθηκε ένα μεγάλο κονδύλι για τη διαμόρφωση της έκτασης με σκοπό τη μετεγκατάσταση των Ρομά. Έργο που σχεδόν ολοκληρώθηκε το 2002 και σε ποσοστό 90% καθώς στην πορεία η εργολαβία διαλύθηκε μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν από τη νέα, τότε δημοτική αρχή Αλικαρνασού καθώς ο δήμαρχος Βαγγέλης Σισαμάκης ήταν αντίθετος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στον επίμαχο χώρο.

Πριν από 15 χρόνια, δαπανήθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες υποδομών όπως δίκτυα κοινής ωφέλειας, διαμόρφωση δρόμου και οικοδομικών τετραγώνων και όχι μόνο, με τον επίμαχο σχεδιασμό να βαλτώνει και να επανέρχεται τώρα δυναμικά στο επίκεντρο της Λότζια,  η οποία αναμένει σε πρώτη φάση σχέδια και μελέτες για τον επίμαχο χώρο, προτού αντιμετωπίσει άλλα «αγκάθια» όπως η διεκδίκηση παραχώρησης της έκτασης και εξασφάλισης κονδυλίων για το όλο εγχείρημα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_b6plwqd2/

Και όλα αυτά γίνονται εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία της Αλικαρνασού, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο αντιδράσεων από μερίδα πολιτών, πόσο μάλλον από όσους αθλούνται στο κλειστό γυμναστήριο και μια ανάσα από τον πιθανή περιοχή μετεγκατάστασης των Ρομά, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην περιοχή της Αλικαρνασού από το 1983.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News