Ειδήσεις

"Καμπάνα" 2 ετών στον ψάλτη, σκότωσε σκύλο μπροστά σε παιδιά

"Καμπάνα" δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή που ξεπερνά τα 5000 €, σε έναν ηλικιωμένο Μεσσαρίτη, που σκότωσε σκύλο.

"Καμπάνα" δυο ετών με αναστολή, αλλά και χρηματική ποινή που ξεπερνά τα 5000 ευρώ, επιφύλασσε η Ελληνική Δικαιοσύνη σε έναν ηλικιωμένο Μεσσαρίτη, ο οποίος το Νοέμβριο του 2013, είχε σκοτώσει ένα σκύλο, έξω από σχολείο των Μοιρών.

Ο καταδικασθείς, πλέον, 77χρονος αρνήθηκε ενώπιον της Έδρας ότι πυροβόλησε το αδέσποτο τετράποδο, χωρίς ωστόσο να πείθει τους δικαστές, οι οποίοι τον έκριναν ένοχο.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα το μεσημέρι της 6ης Νοεμβρίου του 2013, έξω από το Γυμνάσιο Μοιρών. Σύμφωνα με τη γραμματέα της Ζωόφιλης Δράσης και δικηγόρο, Καλλιόπη Μαραβελάκη, ο καταδικασθείς πυροβόλησε πρώτη φορά το άτυχο σκυλάκι στις 12 το μεσημέρι. Εν συνεχεία, το ζώο κατέφυγε στην πίσω πλευρά του σχολείου. Περίπου μια ώρα μετά, ο ηλικιωμένος εντόπισε τον τραυματισμένο σκύλο, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε ξανά από απόσταση περίπου ενός μέτρου.

Σημειώνεται ότι - σύμφωνα και με το Δικαστήριο - ο δεύτερος πυροβολισμός δόθηκε μπροστά στα μάτια τριών μαθητών, οι οποίοι αντίκρισαν τον ηλικιωμένο να σκοτώνει τελικά το τετράποδο.

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια από το επίμαχο συμβάν και μετά από τέσσερις αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος κάθισε χθες για να δικαστεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Οι πράξεις που τον βάρυναν ήταν για φόνευση του ζώου, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε πυροβόλησε το ζώο, καθώς κι ότι είναι φιλόζωος. Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έγιναν αποδεκτοί από την Έδρα. Εξάλλου, οι μαρτυρικές καταθέσεις δεν άφηναν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της πραγματικής εκδοχής των γεγονότων.

Τελικά, ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος, με την Έδρα να μην του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό: Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 5000 ευρώ για τη φόνευση του άτυχου τετράποδου. Εξάλλου, η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ήταν 24 μήνες (δύο έτη), ενώ η συνολική χρηματική ποινή ήταν 5.200 ευρώ. Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ανέστειλε την ποινή φυλάκισης για τρία χρόνια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΨΑΛΤΗΣ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΚΥΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Είχε δραπετεύσει!

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2013, μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς, ο ηλικιωμένος είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους τελευταίους: Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον κατηγορούμενο μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του. Ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί στο σπίτι του από τους αστυνομικούς, προκειμένου να τους παραδώσει την καραμπίνα με την οποία φέρεται να πυροβόλησε το σκύλο.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν τον συνόδεψαν στο εσωτερικό της οικίας του, περιμένοντάς τον απέξω: Έτσι, ο ηλικιωμένος κατάφερε να βγει από άλλη πόρτα του σπιτιού και να διαφύγει από τις Αρχές! Εξάλλου, ο φερόμενος δράστης είχε καταδικαστεί για την πράξη της δραπέτευσης από άλλο δικαστήριο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια