default-image

Αντίστροφα ο χρόνος για τον μικρό Βίβο, που μας χρειάζεται

Αντίστροφα ο χρόνος για τον μικρό Βίβο, που μας χρειάζεται

Ο μικρός Βίβο είναι μόλις έξι μηνών, ένας αξιαγάπητος σκυλάκος, που δεν πρόλαβε καλά - καλά να κάνει τα πρώτα του βήματα και βλέπει το άσχημο πρόσωπο της ζωής. Είναι ένα κουτάβι, το οποίο σύμφωνα με τη Ζωόφιλη Δράση βρέθηκε να σέρνεται στα ΤΕΙ Ηρακλείου.

Εθελοντές της δράσης, το μάζεψαν από το δρόμο και του έδειξαν την αγάπη τους. Το «αγκάλιασαν» και το φρόντισαν, ωστόσο ο μικρός χαριτωμένος Βίβο για να μπορέσει να περπατήσει ξανά πρέπει να κάνει μία επέμβαση στη σπονδυλική του στήλη. Μια επέμβαση με αρκετά υψηλό κόστος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της στο Facebook, η Ζωόφιλη Δράση, που ζητά τη βοήθεια του κόσμου, κάθε μέρα που περνάει μετράει αντίστροφα για το ζώο.

Η Ζωόφιλη Δράση αναφέρει μεταξύ άλλων:  «Ο παράλυτος Βίβο βρέθηκε να σέρνεται στα δύο μπροστινά πόδια του στα ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης. Από τότε λαμβάνει ισχυρότατη φαρμακευτική αγωγή για να βοηθηθεί με κάθε τρόπο. Αποτέλεσμα αυτής - μέχρι τώρα - η αποκατάσταση της αίσθησης στο ένα από τα δύο παράλυτα ποδαράκια. Το κύριο ζήτημα όμως για την αποκατάσταση της κίνησης στο ζώο είναι το κάταγμα στην σπονδυλική στήλη.  

»Βοηθήστε μας να δώσουμε ξανά κίνηση και ζωή στον Βίβο. Έχουμε πια τα αποτελέσματα της εξέτασης των ακτινογραφιών από τον κ. Στέργιο Βλαχόπουλο (ειδικεύεται στην αποκατάσταση βαρέων καταγμάτων σπονδυλικής στήλης και νευρολογικών περιστατικών ζώων) στην Αθήνα: Ο Βίβο, το έξι μηνών κουταβάκι που βρέθηκε να σέρνεται στα ΤΕΙ Ηρακλείου για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει, πρέπει να κάνει το γρηγορότερο δυνατόν επέμβαση στην σπονδυλική του στήλη για την αποκατάσταση λειτουργίας της βλάβης που υπάρχει ανάμεσα στον 12ο και 13ο σπόνδυλο, καθώς υπάρχει ακόμα νωτιαίος μυελός ανάμεσα στα δύο οστά που δεν έχει καταστραφεί.

Στην Αθήνα απαιτείται να γίνει μαγνητική με κόστος 300 ευρώ περίπου και η επέμβαση με κόστος από 1500 έως 1800 ευρώ, τα οποία πρέπει να συγκεντρωθούν άμεσα.

Κάθε μέρα που περνά μετράει αρνητικά για το ζώο…

Πάντα όμως υπάρχει λύση...

Για περισσότερες πληροφορίες, για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να επισκεφτούν το προφίλ στο Facebook της Ζωόφιλης δράσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News