default-image

"Βόμβα" Σόιμπλε: Υπήρχε συμφωνία εδώ και 3 εβδομάδες αλλά…

Ελλάδα
"Βόμβα" Σόιμπλε: Υπήρχε συμφωνία εδώ και 3 εβδομάδες αλλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γερμανός υπουργός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup για άλλη μία φορά θέλησε να βάλει "φυτιλιές" στην ελληνική κυβέρνηση και τα κατάφερε κάνοντας μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί τις επόμενες ώρες, ενώ προς το παρόν η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός συμβιβασμού εντός του Eurogroup, ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε πως δεν χρειάζεται κανένας συμβιβασμός και έριξε τη "βόμβα":

Είχαμε καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα, οι Έλληνες χρειάζονταν τρεις βδομάδες χρόνο ακόμα και για την επικοινωνία (του θέματος) στη χώρα τους. Είμαστε σε καλό δρόμο και γι' αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε συμφωνία.

Ουσιαστικά με αυτή τη δήλωσή του ο Β. Σόιμπλε βάζει νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μιας και ουσιαστικά υπονοεί πως τις τελευταίες εβδομάδες δεν γινόταν καμία διαπραγμάτευση επί της ουσίας, απλά η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει χρόνο 3 εβδομάδων, προκειμένου να χειριστεί το θέμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Είχαν προηγηθεί οι "φυτιλιές" του Γερμανού υπουργού Οικονομικών πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο τον οποίο χαρακτήρισε μάλιστα καλό και σκληρό διαπραγματευτή.

Στο θέμα πάντως του ελληνικού χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε στη σκληρή στάση λέγοντας πως ισχύει η συμφωνία του Μαΐου 2016 και απλά έχει βρεθεί ένας τρόπος που θα επιτρέψει στη διοίκηση του ΔΝΤ να παραμένει αλλά να μπορεί να χρηματοδοτεί από το 2018.

cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News