default-image

Επίθεση δέχτηκε δημοσιογράφος μπροστά στην κόρη του

Κρήτη
Επίθεση δέχτηκε δημοσιογράφος μπροστά στην κόρη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε όπως καταγγέλλεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης στη διάρκεια  ρεπορτάζ στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες τον προπηλάκισαν, τον έφτυσαν και τον απείλησαν για να αποχωρήσει και μάλιστα μπροστά στην ανήλικη κόρη του.

Ο  Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σημείωσε για το θέμα"πληροφορήθηκα το συγκεκριμένο λυπηρό γεγονός, το οποίο και καταδικάζω απερίφραστα. Σε καμία περίπτωση ο διάλογος, η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν πρέπει να υποκαθίστανται από τη μονομέρεια, τον φόβο και τη βία. Συμπαραστέκομαι στον Γιώργο Γεωργακάκη, με την ιδιότητά του ως πολίτη και ως δημοσιογράφου".

Την επίθεση καταδίκασε και η ΕΣΗΕΠΗΝ  

Όπως αναφέρεται:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καταγγέλλει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε στα Χανιά ο συνάδελφος Γιώργος Γεωργακάκης, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη.

Τη στιγμή εκείνη δύο άτομα (που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονταν διαφωνούσαν με τις απόψεις του συναδέλφου) τον προπηλάκισαν, τον έφτυσαν και τον απείλησαν για να αποχωρήσει.Μάλιστα όλα έγιναν υπό το βλέμμα της ανήλικης κόρης του συνάδελφου.

Πρόκειται για καταστάσεις που δεν έχουν καμία θέση σε ευνομούμενη χώρα και παραπέμπουν στο νόμο της ζούγκλας και του όχλου.

Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ τονίζει ότι ο εκφοβισμός που στόχο έχει την λογοκρισία του δημοσιογραφικού έργου δεν θα περάσει και ότι τέτοιες συμπεριφορές χαλυβδώνουν την ανυποχώρητη θέλησή μας για ακηδεμόνευτη και ουσιαστική δημοσιογραφία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News