default-image

Ιδού η επιστολή της ΕΠΣΗ σε FIFA και UEFA

Ποδόσφαιρο
Ιδού η επιστολή της ΕΠΣΗ σε FIFA και UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια μακροσκελέστατη επιστολή περίπου 4500 λέξεων (!), η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου απευθύνεται επισήμως προς την FIFA και την UEFA, περιγράφοντας εύγλωττα την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της FIFA και τη συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου, ζητήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αναλυθούν γραπτώς οι θέσεις κάθε Ένωσης.

Η ΕΠΣΗ άμεσα συνέταξε την επιστολή η οποία αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, τη διαιτησία, την οικονομική κατάρρευση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τον πόλεμο μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ κ.α. Επίσης, σημειώνονται μία σειρά από προτάσεις. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

"ΠΡΟΕΔΡΟ FIFA κ .INFANTINO

Γ.Γ. FIFA κ. SAMURA

ΠΡΟΕΔΡΟ UEFA κ. CEFERIN

Γ.Γ. UEFA κ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Κατά αρχή να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευκαιρία που μας δώσατε  να συζητήσουμε μαζί σας να σας ακούσουμε και να μας ακούσετε....για μας ήταν μια όμορφη και τιμητική και σημαντική εμπειρία η συνάντηση μαζί σας  ...

     Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην Αθήνα  αλλά και  της επιστολής που στείλαμε σε εσάς στις 16 ΜΑΪΟΥ 2016 σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο της πατρίδας μας θεωρούμε απαραίτητο με αυτήν την επιστολή να σας καταθέσουμε με πιο αναλυτικό τρόπο τα προβλήματα που συμβαίνουν στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα  τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας στα θέματα που εσείς θέσατε και για τα οποία όπως μας είπατε θα πρέπει να συμφωνήσουμε απαραίτητα..........

      Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο σημερινό....το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον τρεις δεκαετίες με εξαίρεση ίσως μια μικρή περίοδο 2003 έως 2007}.... Τους τελευταίους μήνες αν και υπάρχει η επιτροπή εξομάλυνσης όπως λέγεται και που ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜNΗΣ σε συνεργασία με την κυβέρνηση διόρισε τα προβλήματα έχουν μεγαλώσει έχουν αγγίξει την γελοιότητα και έχουν φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πλήρη απαξίωση.  

     Το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα είναι εκτός ελέγχου.....Η ατμόσφαιρα είναι πολεμική -  το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σήμερα απαξιωμένο - διεφθαρμένο - άθλιο - βρίσκεται  στο απόλυτο σκοτάδι  .....συγκρούσεις κτυπήματα κάτω από την μέση - η εξαγορά συνειδήσεων είναι καθημερινό γεγονός. Οι εκλογές των Ενώσεων για την ανάδειξη των μελών των εκτελεστικών επιτροπών έχουν μετατραπεί σε πλειστηριασμό για την εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων των σωματείων...Εξωθεσμικοί παράγοντες και διάφοροι άνθρωποι του υποκόσμου με την συνοδεία μπράβων αποτελούν το μόνιμο περιβάλλον που διεξάγονται οι εκλογές στις Ενώσεις στην πατρίδα μας εδώ και καιρό....  -

     Βία - διαφθορά - αμφισβήτηση - αναξιοπιστία -ανομία - - μάχες και πόλεμος για το ποιος θα ελέγξει την διαιτησία ποιος θα ελέγξει την διοίκηση της ΕΠΟ... ένα απλό παράδειγμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο μας είναι ότι την  σεζόν 2016  με 2017 και μόνο στο πρωτάθλημα της βήτα Εθνικής Κατηγορίας στην χώρα μας 50 και πλέον φάκελοι για διεφθαρμένους αγώνες έχουν φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ-

     Οι παράγοντες των ομάδων με εμπρηστικές δηλώσεις δυναμιτίζουν τα πάθη το μίσος και την αντιπαλότητα μεταξύ των φιλάθλων .....

ενώ η χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι σε τεράστιο βαθμό....

     Οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων έχουν μεταφερθεί στα γραφεία και στις δικαστικές αίθουσες....ακόμα και στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος που πρόσφατα έγινε στην πόλη του ΒΟΛΟΥ έγιναν απίστευτα πράγματα αίσχη - μαχαιρώματα - πόλεμος εντός και εκτός του αγωνιστικό χώρου - αν και έχει περάσει παραπάνω από ένας μήνας άνθρωποι είναι ακόμα στα νοσοκομεία για να αναρρώσουν...... Και όμως αυτόν τον τελικό της ΝΤΡΟΠΗΣ  η σημερινή προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωση χαρακτήρισε σαν επιτυχημένο και που στο βίντεο που σας επισυνάπτουμε μπορείτε να δείτε....

     ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ..........Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΣΤΑΥΡΟ  ΚΟΝΤΟΝΗ.......

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ Ε.Π.Ο.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ???

     Στις 14.10.2016 διορίστηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ( Ε.Π.Ο.)  Επιτροπή Εξομάλυνσης με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη για να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. να ισχύσει για τις επικείμενες εκλογές ο εθνικός αθλητικός νόμος και όχι οι διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο..

     Στις 29 - 10 - 2016 ο Κ. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗΣ παρουσίασε τα μέλη της επιτροπής...

     Με απορία και έκπληξη αλλά και αγανάκτηση λόγω της ολοφάνερης ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και της κατάλυσης του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ όπως σας αναφέραμε και στην πρόσφατη επιστολή μας αλλά και στην συνάντηση μας στην Αθήνα είδαμε ότι τα περισσότερα από τα μέλη της επιτροπής ήταν πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση με την κυβέρνηση της Ελλάδος και ιδιαιτέρα με τον τότε υπουργό αθλητισμού τον Κ. ΚΟΝΤΟΝΗ...

     Α......Ο Ιωάννης Δρόσος είναι βασικό στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος όπως δήλωσε δημόσια δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

     Β....Ο Απόστολος Γέροντας επίσης βασικό στέλεχος του κυβερνόντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ...

     Γ....Ο Νικόλαος Μπάρτζης δικηγόρος προτάθηκε και επιβλήθηκε από τον  τότε υπουργό αθλητισμού τον Κ. ΚΟΝΤΟΝΗ...

     Δ....Ακόμα την επιτροπή συμπλήρωσαν δυο ακόμα άτομα ..... ένας εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ ο κ.Βρύζας  και ένας εκπρόσωπος της ΠΑΕ Α.Ε.Κ ο Κ. Δέδες που σίγουρα έχουν ποδοσφαιρική εμπειρία είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου....... καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες χωρίς όμως αποτέλεσμα...

     Την Επιτροπή Εξομάλυνσης ανακοινώθηκε από τον κ. Κουτσοκούμνη ότι θα μετέχουν ο κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ως «Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διοίκησης» και ο κ. Γεώργιος Στράτος, ως Πρόεδρος της Super League. Ο κ. Φιλιππούσης υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, παραμένει ακόμη στο επιτελείο του, είναι ο στενότερος συνεργάτης του και είναι αυτός που μεταφέρει στην Επιτροπή τις επιθυμίες και τις εντολές  του κ. Κοντονή, ο οποίος ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με την Ε.Π.Ο. και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τον κ. Φιλιππούση και τον κ. Στράτο τους ονόμασε η FIFA, σε σχετική επιστολή της κας Σαμούρα προς την Ε.Π.Ο., «Παρατηρητές», θέση και ρόλος που καμία σχέση δεν έχουν με τον τίτλο και την μηνιαία αποζημίωση που έδωσε στον κ. Φιλιππούση ο κ. Κουτσοκούμνης.

Την ίδια ιδιότητα τους αποδίδει, ονομαστικά για τον καθένα, η νέα επιστολή που έστειλε η FIFA στην Ε.Π.Ο. στις 31.05.2017, με την οποία παρατείνει τη θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης κατά δύο μήνες.

     Ως ειδικός σε θέματα διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Γιώργος Μπίκας, παρατηρητής διαιτησίας FIFA. Ο κ. Μπίκας παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά από εναντίον του επιθέσεις και τον εμπρησμό της κατοικίας του στην Χαλκιδική, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ

     Η Επιτροπή Εξομάλυνσης, που διόρισε ο κ. Κουτσοκούμνης είναι, στην ουσία, μια κρατική/ κυβερνητική επιτροπή, που έχει άμεση σχέση και εξάρτηση από την Eλληνική Κυβέρνηση και δέχεται εντολές από το γραφείο του πρωθυπουργού και τον κ. Κοντονή. Δεν έχει  καμία απολύτως σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με  τις Ενώσεις - Μέλη της Ε.Π.Ο., τις οποίες αγνοεί παντελώς, δεν ασχολείται με τα προβλήματά τους και δεν έχει πράξει το παραμικρό για να διευκολύνει τη λειτουργία τους.

     Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι την Επιτροπή Εξομάλυνσης τη σχεδίασε, την αποφάσισε και την διόρισε ο κ. Κουτσοκούμνης σε άμεση συνεργασία με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή....

     Με την ανοχή του Κ. ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ είχαμε το πρωτοφανές αίτημα να υποδεικνύει ο υπουργός  Κ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ τους διαιτητές που θα σφυρίζουν στον Τελικό Αγώνα τον ΜΑΙΟ του 2016 όταν ο Κ. Κοντονής με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ όρισε τον διαιτητή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος.......  Η διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου, με παρόντα τον κ. Κουτσοκούμνη,  ήταν ένας θρίαμβος της κυβέρνησης, αλλά ήταν, ταυτόχρονα, μια καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

     Ο κ. Κουτσοκούμνης έθεσε συνειδητά στο περιθώριο των εξελίξεων την Ε.Π.Ο. και την ίδια ώρα την καλούσε, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, να αποδεχθεί την κρατική επικυριαρχία και τις αποφάσεις του υπουργού χωρίς αντίσταση. Παρείχε στην διοίκηση της Ε.Π.Ο. εξαιρετικά περιορισμένη και επιλεκτική πληροφόρηση για τις εξελίξεις, δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει, όπως η ίδια είχε αποφασίσει, ενεργό ρόλο στις επαφές και τις διαβουλεύσεις και σε πολλές περιπτώσεις την παραπληροφορούσε διαμορφώνοντας σε βάρος της τις εξελίξεις.

     Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Ε.Π.Ο. μάθαινε για τις επαφές και τις συζητήσεις του κ. Κουτσοκούμνη με τον κ. Κοντονή και τους υπαλλήλους του υπουργείου Αθλητισμού, από διαρροές στο τέλος των συναντήσεων και από τους δημοσιογράφους, καθώς ο ίδιος απέφευγε συστηματικά και δεν ενημέρωνε κανένα άλλο για το περιεχόμενο των συζητήσεων, ούτε καν την εκλεγμένη διοίκηση της Ε.Π.Ο. Προνομιακός συνομιλητής του κ. Κουτσοκούμνη ήταν, αποκλειστικά σχεδόν,  ο τότε Διευθυντής του γραφείου του κ. Κοντονή κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οποίος στη συνέχεια αποζημιώθηκε από τον εκπρόσωπο της FIFA και διορίστηκε «Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διοίκησης» στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

     Δεν είναι τυχαίο ότι υπουργοί της κυβέρνησης, με πρώτο τον κ. Κοντονή, δυο και πλέον μήνες πριν τον διορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης, προεξοφλούσαν, με επίσημες δηλώσεις τους, τον διορισμό και μάλιστα την αποκαλούσαν «μακράς πνοής», έχοντας, ήδη, εξασφαλίσει από τον κ. Κουτσοκούμνη και τον χρόνο που αυτή θα παρέμενε στη διοίκηση της Ε.Π.Ο.

…..Στην Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας που έγινε στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 και που ήταν παρών ο Κ. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗΣ αν και του ζήτησα εγώ εκπροσωπώντας την ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  να πάρω τον λόγο για δυο μόλις λεπτά προκειμένου να αναφερθώ συνοπτικά στα παραπάνω προβλήματα αλλά και γενικότερα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν μου το επέτρεψε προφασιζόμενος ότι δεν είχε χρόνο γιατί θα κινδύνευε να χάσει την πτήση για την ΚΥΠΡΟ όπως δεν επέτρεψε και σε κανένα άλλο συνάδελφο άλλης Ένωσης να τοποθετηθεί........

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ....

Σήμερα οκτώ περίπου μήνες μετά τον διορισμό της η Επιτροπή Εξομάλυνσης έχει να παρουσιάσει τις παρακάτω δραστηριότητες:

Θέματα διοίκησης......

     Προέβη σε απολύσεις δυο στελεχών της ομοσπονδίας   των Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστου Υφαντή οι οποίες απολύσεις είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του κ. Κουτσοκούμνη και του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού και είχαν ανακοινωθεί από τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μ.Μ.Ε. πολλούς μήνες πριν ανακοινωθούν. Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Εξομάλυνσης πρόλαβε ήδη  και προσέλαβε, χωρίς να έχει κανένα ανάλογο δικαίωμα από κανένα διορισμό από τη FIFA,  οχτώ (8) νέους υπαλλήλους για θέσεις εργασίας  που εύκολα καλύπτονταν από το υπάρχον προσωπικό της Ε.Π.Ο. Μάλιστα κάποιους εξ αυτών τους προσέλαβε πριν λίγες μέρες με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, δεσμεύοντας έτσι τη νέα διοίκηση που πρόκειται να εκλεγεί σύντομα.

     Ο έλεγχος της εταιρείας Deloitte στα οικονομικά της ομοσπονδίας....

Με απόφαση στις 4-12-2016 η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ απεφάσισε  σωστά διαχειριστικό έλεγχο μέχρι τις 31-10-2016 με την εταιρεία DELOITTE..

Στο λογιστήριο της ΕΠΟ το κλιμάκιο της DELOITTE παρέμεινε για δυο μήνες  Τα αποτελέσματα του συνολικού πορίσματος που θα προκύψουν από τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των χρήσεων προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

     Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο στα οικονομικά της ομοσπονδίας πραγματοποιείται τριπλός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, το υπουργείο οικονομικών και την Deloitte, o οποίος θεωρείται ως ο σημαντικότερος...

 Πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία δεν διαψευστήκαν ποτέ ,γραφούν ότι η πολυσέλιδη έκθεση της DELOITTE αναφέρει ότι πολλές εταιρείες - ομάδες - πρόσωπα σχετικά αλλά και άσχετα με την ΕΠΟ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ χρωστούν στην ΕΠΟ σημαντικά ποσά και που η ΕΠΟ έχει προσφύγει δικαστικά η σε συμβιβασμό για να τα εισπράξει.....ενδεικτικά αναφέρεται σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες ότι μόνο το χρέος κάποιων ΕΝΩΣΕΩΝ στην ΕΠΟ πλησιάζει το ποσό των 4.000.000 ευρώ περίπου ενώ ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότερες των υπολοίπων ΕΝΩΣΕΩΝ μεταξύ αυτών και η δική μας ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ φυτοζωούν......υπάρχει παράδειγμα που φέρεται ΕΝΩΣΗ να έχει πάρει ένα ποσό που πλησιάζει τις 200.000 ευρώ σαν δάνειο πριν πολλά χρόνια και που ποτέ δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ....

…..ΚΑΡΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ    ( Σύστημα Ελέγχου της Αγωνιστικής Ικανότητας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών)

Με την  υπόθεση του Συστήματος Ελέγχου της Αγωνιστικής Ικανότητας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (Κάρτα Υγείας). Πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ της Ε.Π.Ο. και μιας εταιρείας τηλεϊατρικής, που κατέληξε να διευθετηθεί στην πολιτική δικαιοσύνη με την κάθε πλευρά να διεκδικεί από την άλλη αστική αποζημίωση για την μη τήρηση της σύμβασης.

Αυτή την διαφορά χρησιμοποίησε, με εντελώς άσχημο τρόπο, τον Αύγουστο του 2016 ο τότε υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντονής για να της προσδώσει χαρακτήρα κακουργηματικής δίωξης σε βάρος της εκλεγμένης διοίκησης της Ε.Π.Ο. ( με την εντελώς ψεύτικη διαβεβαίωση ότι στην υπόθεση αυτή υπήρξε υπεξαίρεση κρατικού χρήματος, το οποίο ελάμβανε, δήθεν, η Ε.Π.Ο. μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων) και να πετύχει έτσι, με βάση τις διατάξεις του αθλητικού νόμου και όχι του καταστατικού της Ε.Π.Ο. την έκπτωση των μελών της διοίκησης και να ανοίξει ο δρόμος για να ελέγξει απολύτως το ελληνικό ποδόσφαιρο.

     Σε αυτή τη διαφορά εμφανίζεται επισήμως εμπλεκόμενη η Επιτροπή Εξομάλυνσης, καθώς, χωρίς να έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, αποφάσισε να παραστεί ως πολιτική αγωγή εναντίον των μελών των προηγούμενων διοικήσεων της Ε.Π.Ο. και παρά τη σφοδρή αντίθεση των Ενώσεων - μελών της Ομοσπονδίας η οποία τους διαβιβάστηκε εγγράφως και για την οποία ενημερώθηκαν και προφορικώς. Ζητάει, μάλιστα, να καταβάλουν τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της Ε.Π.Ο. αστική αποζημίωση στην Ομοσπονδία, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα για την απαίτησή της αυτή. Με τον τρόπο αυτό ενισχύει απολύτως τι θέσεις της εταιρείας στην αντιδικία της με την Ε.Π.Ο.

     Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος στον οποίο ανέθεσε η Επιτροπή Εξομάλυνσης την εκπροσώπηση της, ως πολιτικής αγωγής, είναι κουμπάρος του κ. Φιλιππούση και η αμοιβή του έχει προκαλέσει, ήδη, μεγάλες συζητήσεις.. Η απόφαση της Επιτροπής είναι απολύτως βέβαιο ότι έχει την καθοδήγηση του κράτους και του πρώην υφυπουργού αθλητισμού κ. Κοντονή, ο οποίος κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τα ψέματα που είπε και τα οποία δεν αποδεικνύονται από πουθενά.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

     Ειδικό κεφάλαιο της λειτουργίας του κ. Κουτσοκούμνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί η εμπλοκή του με την ελληνική διαιτησία, καθώς ο ίδιος διόρισε, στο όνομα της FIFA, την Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. , υπέγραψε τριετείς συμβάσεις με τα μέλη της Γιώργο Τριτσώνη και Μιχάλη Κουκουλάκη και, όπως επίσημα ανακοίνωσε η Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο., του ανήκει η απόλυτη ευθύνη για την λειτουργία της ελληνικής διαιτησίας, παραπέμποντας σε αυτόν τις ομάδες που καθημερινά πλέον διαμαρτύρονται για την κάκιστη απόδοση των διαιτητών.

     Τι έπραξε, στο όνομα πάντα της FIFA, ο κ. Κουτσοκούμνης:

  Μετά την παραίτηση του κ. Μπίκα και των συνεργατών του, που μετείχαν στη σύνθεση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. (ΚΕΔ/ΕΠΟ), ο κ. Κουτσοκούμνης διόρισε τον κ. Τριτσώνη (με βάση τον Κανονισμό Διαιτησίας είχε το δικαίωμα) και τον κ. Κουκουλάκη ( ο Κανονισμός Διαιτησίας δεν του δίνει το δικαίωμα να διοριστεί στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. καθώς είναι ακόμη εν ενεργεία διαιτητής) και  ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μαζί τους συμβάσεις τριών ετών με ετήσιες αποδοχές εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) ευρώ για τον καθένα. Εσχάτως διορίστηκε και τρίτο μέλος, ο κ. Δημήτριος Καλύβας, που είχε παραιτηθεί μαζί με τον κ. Μπίκα πριν από δύο μήνες.

      Σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. κατάργησε, χωρίς καμία δικαιολογία, βασικές διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας της Ε.Π.Ο ., ο οποίος είναι πλήρως εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο κανονισμό της FIFA και τη Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA. Για τις τεράστιες αλλαγές που έκανε, αυθαίρετα και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα, επικαλέστηκε «εντολή της FIFA".  Επιχείρησε να αλλάξει εντελώς τους πίνακες διαιτησίας των εθνικών κατηγοριών απομακρύνοντας κάποιους διαιτητές για να τοποθετήσει κάποιους άλλους. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άλλαξε γραμμή και αύξησε τον αριθμό των διαιτητών ανά εθνική κατηγορία, ώστε να μπορεί να προωθήσει στην πρώτη κατηγορία διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας και στη δεύτερη κατηγορία διαιτητές της τρίτης. Αποτέλεσμα; Βρέθηκαν σε ανώτερη κατηγορία διαιτητές, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν περάσει επιτυχώς τα αγωνιστικά τεστ και δεν δικαιούνταν να είναι εκεί. Η επιλογή τους είναι απολύτως παράνομη και παράτυπη και ήδη τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την απόδοσή τους στα γήπεδα είναι τεράστια.

      Χωρίς καμία δικαιολογία, παρά μόνο υπακούοντας σε εντολή της κυβέρνησης και ενός αριθμού Π.Α.Ε. της SuperLeague, έθεσε στο περιθώριο  διαιτητές και έδωσε εντολή στην νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να μην τους ορίζει σε αγώνες. Διεθνείς διαιτητές έχουν μήνες ολόκληρους να οριστούν σε αγώνα, επειδή «έτσι αποφασίζουν» ο κ. Τριτσώνης με τον κ. Κουκουλάκη με εντολή του κ. Κουτσοκούμνη. Την ίδια ώρα προσπάθησε να αλλάξει, χωρίς πάντως να το πετύχει,  τον πίνακα των διαιτητών FIFA 2017 που είχε εγκρίνει  η νόμιμη διοίκηση της Ε.Π.Ο., ώστε να είναι σε θέση να εκδιώξει εντελώς από τη διαιτησία κάποιους διαιτητές και να προωθήσει στη θέση τους άλλους, που  κρίνει ότι είναι «νομοταγείς».

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 06.05.2017

     Η ανικανότητα, η δουλικότητα και η πλήρης περιφρόνηση του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και των κανονισμών από την Επιτροπή Εξομάλυνσης κορυφώθηκαν στη διαδικασία διοργάνωσης του Τελικού του Κυπέλλου στις 06.05.2017.

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης, χωρίς να λάβει υπόψη της τις διατάξεις των κανονισμών και τον αθλητικό νόμο για τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτουν τα γήπεδα στα οποία μπορεί να διεξαχθεί ένας τέτοιος αγώνας όρισαν την διεξαγωγή του σε ένα εντελώς ακατάλληλο γήπεδο, στο οπαίο τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχαν καν διεξαχθεί αγώνες.

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης δεν πήρε υπόψη της ούτε τις βάσιμες αντιρρήσεις του Υπευθύνου Ασφαλείας της Ε.Π.Ο., ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή με την οποία επεσήμανε, αναλυτικά, την ακαταλληλότητα του γηπέδου και τους μεγάλους κινδύνους που μπορούσε να προκαλέσει η διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού αγώνα σε ένα γήπεδο - αχούρι.

Στον τελικό αυτό αγώνα αυτό της ΝΤΡΟΠΗΣ του κυπέλλου Ελλάδος που έγινε στην Πόλη του Βόλου έγιναν απίστευτα τρομερά σε έκταση επεισόδια εκτός άλλα και εντός αγωνιστικού χώρου που στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε......

Η σοβαρότητα των συγκρούσεων ήταν τέτοια που το δικαστικό όργανο της Ε.Π.Ο. τιμώρησε την μεν ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, να δώσει εφτά εντός έδρας αγώνες χωρίς θεατές στο επόμενο πρωτάθλημα και με διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ πρόστιμο, την δε ΠΑΕ ΑΕΚ με ποινή να δώσει τρεις εντός έδρας αγώνες χωρίς θεατές και χρηματικό πρόστιμο εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

     Όπως θα διαπιστώσετε εξ αιτίας αυτών όλων αυτών αλλά και όσων έγιναν σε άλλους αγώνες των μεγάλων ομάδων την νέα ποδοσφαιρική σαιζόν θα έχουμε στην Ελλάδα το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να ξεκινούν και οι τέσσερεις μεγάλες ομάδες (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΟΚ - ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ } χωρίς θεατές στα γήπεδα τους....

     Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης κ. Δρόσος, όταν τέθηκε εύλογα ζήτημα αναβολής του αγώνα του ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ μιας και δεν τηρούνταν καμία από τις νόμιμες προϋποθέσεις διεξαγωγής του και ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού κ,. Βασιλειάδης είχε αποφασίσει να εισηγηθεί την αναβολή του και την μετακίνηση του σε άλλο γήπεδο, ζήτησε από το γραφείο του πρωθυπουργού και πέτυχε να γίνει δεκτή η δική του πρόταση και να διεξαχθεί ο αγώνας σε ένα ακατάλληλο γήπεδο ακυρώνοντας έτσι τις αρμοδιότητες του υφυπουργού. Είναι αυτό ένα ακόμη μικρό δείγμα των σχέσεων που έχει ο κ. Δρόσος με την κυβέρνηση όντας κυβερνητικός υπάλληλος σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Οι παρανομίες της Επιτροπής στην οργάνωση και διεξαγωγή αυτού του αγώνα ήταν τέτοιες και τόσες (από την επιλογή του γηπέδου μέχρι την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάμβανε τα θέματα ασφάλειας) που είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας από τη νέα νόμιμη και εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές.

Οι ευθύνες του κ. Κουτσοκούμνη για τις εξελίξεις αυτές είναι τεράστιες.

     ΕΠΟ - ΕΝΩΣΕΙΣ  - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ....

 Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων που είναι μέλη της Ε.Π.Ο. είναι στο περιθώριο. Κανείς δεν μας υπολογίζει και δεν συνδιαλέγεται μαζί μας, κανείς δεν μας  δίνει την παραμικρή σημασία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΝΩΣΕΩΝ  της πατρίδας μας είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτσοκούμνης συνομίλησε μαζί μας  μόνο μια φορά στην Γενική Συνέλευση της 19 Δεκεμβρίου του 2016 όπως σας προανέφερα  και που δέχθηκε σκληρές επιθέσεις για τη στάση του.

     Δεκαετίες τώρα το Ελληνικό ποδόσφαιρο καρκινοβατεί ...εκτός μιας μικρής χρονικής περιόδου όπως προαναφέραμε είναι ένα σαθρό οικοδόμημα.......Πως όμως αυτό το σαθρό οικοδόμημα θα μπορούσε να το εποπτεύει με σκοπό την βελτίωση του ένας άνθρωπος που κατηγορείται από ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πως διαχειρίζεται μια από τις πλέον διεφθαρμένες εθνικές ομοσπονδίες στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο??.  

        Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ε.Π.Ο. δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση πέραν της 31 Ιουλίου, που είναι το τελευταίο όριο για την διεξαγωγή εκλογών, ώστε η Ε.Π.Ο. να αποκτήσει νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση που θα αντανακλά την θέληση των Ενώσεων - Μελών της.

         Την κάκιστη  εικόνα της Ε.Π.Ο. μόνο η δική σας παρέμβαση και η επιβολή της λύσης των εκλογών έως τις 31 Ιουλίου 2017 και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της  μπορούν να αλλάξουν. Επιβάλλεται να παρέμβεται άμεσα για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να εκλεγεί μια νόμιμη διοίκηση και να αρχίσει να ισχύει και πάλι η Ρήτρα Ανεξαρτησίας, όπως αυτή διατυπώνεται στις οικείες διατάξεις.

  Όπως σας ανέφερα στην συνάντηση μας στην Αθήνα τα άτομα που αποτελούν σήμερα την προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας μαζί με τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής διαιτησίας έχουν στοιχήσει στα ταμεία της ομοσπονδίας στους οκτώ μήνες που διοικούν ένα ποσό που πλησιάζει τις 800.000 ευρώ.  όταν στο ίδιο διάστημα οι 55 ενώσεις όλης της χωράς έχουν μοιρασθεί 220.000 ευρώ και αυτά είναι χρήματα που η FIFA έστειλε στις ενώσεις.....Εδώ να πούμε ότι ποτέ στο παρελθόν οι διοικούντες την ομοσπονδία δεν είχαν μισθό σε αντίθεση με αυτήν την σπατάλη που γίνεται σήμερα...

  Η Ένωση μας εδώ και πολλά χρόνια με δημόσιες τοποθετήσεις στις επίσημες γενικές συνελεύσεις  όπως θα δείτε στα επισυναπτόμενα λιγκ έχει καταγγείλει όλα τα προβλήματα , έχει καταγγείλει όλο αυτό το σαθρό οικοδόμημα χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα......

  Η Ένωση μας τα δυο τελευταία χρόνια ανέλαβε μια πρωτοβουλία για να βάλει σε ένα τραπέζι όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου μεγάλες ΠΑΕ ...μικρές ΠΑΕ....Ενώσεις….Πολιτεία με σκοπό την συναίνεση και εξεύρεση λύσεων κοινά αποδεκτών προκειμένου να υπάρξει μια ηρεμία και και να σταματήσει αυτός ο πόλεμος.....δυστυχώς οι προσπαθείς της Ένωσης Ηρακλείου ήταν άκαρπες μέχρι σήμερα και που θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.......

   Συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες και ιδιαιτέρα τα δυο τελευταία χρονιά  οπού γίνονται εκλογές στις ΕΝΩΣΕΙΣ για την ανάδειξη των μελών των εκτελεστικών επιτροπών να κυριαρχεί η διαφθορά ο πληστειριασμός  και η προσπάθεια για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων με μοναδικό στόχο και στόχο την χειραγώγηση των προέδρων για να πετύχουν τον έλεγχο της διοίκησης της ομοσπονδίας και της διαιτησίας κατ επέκταση......έτσι έχει καταντήσει το ποδόσφαιρο μας σε ένα απέραντο  ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ που αντί εμπορευμάτων αγοράζονται αρχές και συνειδήσεις....

    Ακριβώς σε αυτό το θλιβερό και άθλιο γεγονός οφείλεται και η εύκολη αλλαγή στο συσχετισμό των δυνάμεων των τάσεων που θέλουν να ελέγξουν την ομοσπονδία......και παρατηρούμε το παράξενο στις τελευταίες  εκλογές στην ΕΠΟ για ανάδειξη Προέδρου τον Ιανουάριο του 2015 να ψηφίζουν τον υποψήφιο τότε πρόεδρο τον Κ. ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ  51 ενώσεις και να είναι κόντρα και να τον καταψηφίζουν μόλις 4 ενώσεις....  και σε λιγότερο από δυο χρονιά οι 4 ενώσεις να γίνονται 35 και μάλιστα μέσα σε αυτές να είναι κάποιες που ήταν βασικά υψηλόβαθμα στελέχη της τότε διοίκησης ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ  και από ότι διαφαίνεται θα είναι και και στην νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.....

    Άραγε να χάλασε το ποδόσφαιρο αυτά τα δυο τελευταία χρόνια? η μήπως η το παρασκήνιο η συνδιαλλαγή η εξαγορά συνειδήσεων ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ η εκμετάλλευση της φτώχειας και της οικονομικής εξάντλησης των ΕΝΩΣΕΩΝ και του γεγονότος ότι οι πρόεδροι των ΕΝΩΣΕΩΝ αδυνατούν να καλύψουν βασικά έξοδα λειτουργίας των ΕΝΩΣΕΩΝ με αποτέλεσμα  να οδηγούνται σε εξαρτήσεις και στην ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ πολλών εξ αυτών...

    Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτό τον ανελέητο πόλεμο εξαγοράς συνειδήσεων πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν εξωθεσμικοί παράγοντες και άνθρωποι που στον παρελθόν έχουν κατηγορηθεί και δικασθεί για την εμπλοκή τους σε διεφθαρμένα παιχνίδια ποδοσφαίρου  σε σκοτεινές διαδρομές σε άνομες συμπεριφορές  και που το ποδόσφαιρο τους είχε αποβάλει....

    Μιλήσαμε στην συνάντηση μας αλλά και γενικά γίνεται πολύ κουβέντα για την αύξηση της εκπροσώπησης του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας από 11% σε 23% περίπου και στα ποσοστά εκπροσώπησης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να πάει στο 33% περίπου στα μέλη .......

     Να είστε σίγουροι Αγαπητοί Κύριοι ότι όπως είναι σήμερα το περιβάλλον στο ποδόσφαιρο μας και αυτό που επικρατεί με την εξάρτηση πολλών Προέδρων Ενώσεων ουσιαστικά και λόγω της εύκολης χειραγώγησης μεγάλης μερίδας συναδέλφων προέδρων η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.....αφού ουσιαστικά με το τρόπο αυτό της χειραγώγησης  το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ελέγχει όχι το 11% αλλά  ίσως περισσότερο από το 80%  των εκλεκτόρων άρα ελέγχει και την οποιαδήποτε εκτελεστική επιτροπή και κατά επέκταση και  την ΚΕΔ  

και όποιες άλλες σοβαρές αποφάσεις....

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ......

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ FIFA ΚΑΙ UEFA...

   1. Θεωρούμε ότι θα πρέπει απαραίτητα να πάμε σε ένα αρκετά διευρυμένο εκλογικό σύστημα και απαραίτητα επίσης στο σύστημα ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

       Το σύστημα της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ θα βοηθήσει στο να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις μέσα στην ΕΜΕ και έτσι θα υπάρχει η  δυνατότητα να υπάρχει έλεγχος στις αποφάσεις που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε........το ίδιο σύστημα θεωρούμε φυσικά απαραίτητο να μεταφερθεί και σε όλες τις Ενώσεις της χωράς...

    Η διεύρυνση των εκλεκτόρων είναι επιβεβλημένη .....όπως σας αναφέραμε και στην συνάντηση μας στην Αθηνά άποψη μας είναι ότι όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων τόσο πιο εύκολο είναι να έχουμε εκφυλιστικά φαινόμενα και χειραγώγηση των εκλεκτόρων...

     Όπως έχει αποδειχτεί και από τις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις το αν η κάθε Ένωση έχει μια η τρεις ψήφους δεν έχει σχεδόν καμιά διαφορά....

    Δηλαδή είτε πάμε σε ένα σύστημα που κάθε Ένωση θα έχει μια ψήφο η έχει τρεις ψήφους η διαφορά είναι ελάχιστη...

  2. Συμφωνούμε στην αύξηση του ποσοστού εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γ.Σ. της ΕΠΟ από 11% σε 22% αφού όπως σας προαναφέραμε είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό αλλά και δίκαιο και σωστό...

  3.Συμφωνούμε ακόμα στην  μείωση των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ από 21 που είναι σήμερα σε 15 . Στην  περίπτωση αυτή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να εκπροσωπείται από τέσσερα μέλη. Ένα δε μέλος εξ αυτών θα προέρχεται από τη Football Legue.

   4.Συμφωνούμε στην δημιουργία μιας πενταμελούς επιτροπής «επαγγελματικού ποδοσφαίρου» εντός της ΕΠΟ,.....

    5.Συμφωνούμε στον διορισμό από τη FIFA και για καποια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο και μεχρι να επανελθει το ποδοσφαιρο μας στην κανονικοτητα «επιτροπής παρακολούθησης» η oποία θα επιβλεπει την εφαρμογή των κανονισμών και τη χρηστή οικονομική διαχείριση στην ομοσπονδία με την προϋπόθεση ότι όλα τα έξοδα που την αφορούν θα καλύπτονται από τη FIFA.....

    Θεωρούμε απαραίτητο και τουλάχιστον για διάστημα δυο χρονών την εποπτεία αλλά και την θέση του Αρχιδιαιτητη στην νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να την κατέχει κάποιος εγνωσμένης αξίας εμπειρίας και ήθους ξένος (όχι Έλληνας) με επίσης ένα ξένο σαν συνεργάτη και βοηθό του... οι οποίοι απαραίτητα θα πρέπει να διαμένουν στην Ελλάδα...

   Όπως καταλαβαίνεται δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση τους νέους πίνακες διαιτητών να τους βγάλει η σημερινή ΚΕΔ (ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ - ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ) η οποία με την μέχρι σήμερα στάση της και υπηρεσία έχει κάνει μονό ζημιά στο ποδόσφαιρο μας...

    Επειδή η γεννήτρια παραγωγής των πλείστων προβλημάτων στο ποδόσφαιρο της χωράς μας είναι η τραγική οικονομική κατάσταση των Ενώσεων και σε συνδυασμό ότι το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο σήμερα πέρα την ουσιαστικής του δύναμης στα όργανα του ποδοσφαίρου ζητά και την τυπική αύξηση της δύναμης του θα πρέπει με την δική σας παρέμβαση και συνδρομή να κοιτάξουμε στο άρθρο 70 και τις παραγράφους 13 -14 - 15 του καταστατικού της ΕΠΟ που αναφέρεται στα έσοδα της ομοσπονδίας και στα ποσοστά που αποδίδονται από τις ΠΑΕ....

    Εδώ θα πρέπει απαραίτητα να σταλθούμε και να επαναρθώσουμε την ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ απόφαση της  ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΟ η οποία άλλαξε το ποσοστό και το κατέβασε στο χαμηλότερο επιτρεπτό 1% και αυτό υπέρ των επαγγελματικών ομάδων....

     Συμφωνούμε στην πρόταση της Ένωσης Πειραιά και του Κ. Ανατολάκη ότι απαραίτητα ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου της Ε.Ε της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι έμμισθα.....το αντίθετο δημιουργεί έντονη καχυποψία κα δικαιολογημένους ψιθύρους...

     Τέλος θα θέλαμε την συνδρομή της FIFA και της UEFA ούτως ώστε οι Ενώσεις της χώρας μας να βρουν μέσα από προγράμματα που εσείς θα μας υποδείξετε τρόπους άντλησης πόρων που θα βοηθήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να αναπνεύσει....

                                                            Σας  ευχαριστώ....

O πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου

Ο γεν.γραμματέας Ναπολέων Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News