default-image

Εντυπωσιάζει η πρωταθλήτρια του ΟΦΗ Ζωή Μπαλαμούτη - video

Κρήτη
Εντυπωσιάζει η πρωταθλήτρια του ΟΦΗ Ζωή Μπαλαμούτη - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς έχει ξεκινήσει αυτή η χρονιά για την πρωταθλήτρια στίβου του ΟΦΗ, στο μήκος και το τριπλούν, Ζωή Μπαλαμούτη.

Μετά την εξασφάλιση του ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατά τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος, ήρθαν δύο αργυρά μετάλλια στο Βαλκανικό και είναι βέβαιο ότι το μέλλον της ανήκει…

Η ταλαντούχα αθλήτρια βρέθηκε χθες στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» με τον προπονητή της Γιώργο Κόκκινο και μίλησαν για την πρόσφατη επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τα σχέδια τους για το μέλλον.

«Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Δεν έχω ξαναπάει σε Βαλκανικούς αγώνες. Το εγχείρημα βέβαια ήταν δύσκολο αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές ενώ αγωνίστηκα σε δύο αθλήματα κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος…», τόνισε η 17χρονη πρωταθλήτρια με τον προπονητή της να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της.

«Ήταν μία καλή παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο σύνολο της παρότι είχαμε μονή εκπροσώπηση σε κάθε αγώνισμα για οικονομικούς λόγους και ενώ δικαιούμασταν δύο . Τα 14 μετάλλια που πήραμε στο σύνολο είναι  ένα δείγμα ότι ο ελληνικός στίβος πηγαίνει πολύ καλά. Η Ζωή είχε μία πολύ ωραία παρουσία, την περίμενα… Έχει ξεκινήσει σωστά, είναι μία συγκροτημένη προσωπικότητα, κάθε χρόνο είναι πρωταθλήτρια στην κατηγορία της και ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια».

Η πρωταθλήτρια του ΟΦΗ κατέκτησε στο Βαλκανικό τη 2η θέση στο τριπλούν με άλμα στα 12.30μ.  ενώ αργυρό ήταν και το μετάλλιο που κέρδισε στο μήκος με 5.67μ.

Τριπλούν και μήκος λοιπόν για την ταλαντούχα αθλήτρια που δεν ξεχωρίζει κάποιο από τα δύο αγωνίσματα ενώ ο έμπειρός προπονητής της εξηγεί τι μπορεί να γίνει μελλοντικά… «Στις μικρές ηλικίες συνδυάζονται τα δύο αυτά αγωνίσματα. Μεγαλώνοντας ίσως να πρέπει να επιλέξει παρότι υπάρχουν αθλήτριες που έχουν κάνει με επιτυχία και τα δύο αγωνίσματα… Λόγω σωματομετρικών χαρακτηριστικών ίσως πάει περισσότερο στο τριπλούν όμως και στο μήκος μπορεί να έχει ανάλογη επιτυχία. Ίσως να μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο…».

Η Ζωή Μπαλαμούτη είναι αθλήτρια της Β΄Λυκείου και δεν κρύβει ότι για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται σκληρή δουλειά όμως με πρόγραμμα και θέληση, όπως τονίζει, μπορεί και ανταποκρίνεται τόσο στις μαθητικές της υποχρεώσεις όσο και στις αθλητικές.

Πανελλήνια και Ευρωπαϊκό

Αυτό το διάστημα γίνεται η προετοιμασία της για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Π/Κ (25 Ιουνίου στα Τρίκαλα) και Ε/Ν (8 Ιουλίου στην Κατερίνη) όπου θα λάβει μέρος και στα δύο αγωνίσματα με μεγάλο στόχο βέβαια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων που θα γίνει στις 21 Ιουλίου στο Γκροσέτο τη Ιταλίας. «Έχουμε μπροστά μας τα Πανελλήνια και μετά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Πανευρωπαϊκό. Εκεί θα παλέψουμε για συμμετοχή στον  τελικό και στη συνέχεια στον 2ο τελικό θα κυνηγήσουμε ότι έρθει…», τονίζει ο πολύπειρος Γιώργος Κόκκινος ενώ η Ζωή προσθέτει : «Είναι δύσκολο το Ευρωπαϊκό, αγχωτικό … Υπάρχει βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον που σε σπρώχνει να κάνεις το καλύτερο…».

Όταν πάντως ο Γιώργος Κόκκινος καλείται να μιλήσει για το αν ο κρητικός στίβος μπορεί να περιμένει ανάλογες μεγάλες επιτυχίες από την αθλήτρια του, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν από την σπουδαία Στέλλα Πιλάτου, τονίζει: «Η κάθε αθλήτρια είναι ξεχωριστή. Η Στέλλα ήταν μία πολύ μεγάλη αθλήτρια και πέτυχε σπουδαία πράγματα. Στο πρόσωπο της Ζωής βλέπω μία συνέχεια… Ελπίζω να τα καταφέρει. Είναι μικρή ακόμη αλλά μπορεί να πάει πολύ μακριά».

Τέλος η πρωταθλήτρια του ΟΦΗ μιλώντας για τα όσα της έχει προσφέρει ο αθλητισμός καλεί τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν. «Μέσα από τον αθλητισμό έχω κερδίσει τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις και πάρα πολλούς φίλους. Είναι απίστευτο συναίσθημα να προσπαθείς για κάτι και να ανταμείβεσαι γι΄ αυτό. Ενθαρρύνω τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό και όσα κάνουν να συνεχίσουν να τον αγαπάνε».  

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρουτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News