Ειδήσεις

Δημόσιο αφοδευτήριο σε κοινή θέα στα ενετικά τείχη (pics)

Εικόνες ντροπιαστικές και απαράδεκτες καταγράφει ο φακός της ΚΡΗΤΗ ΤV στο κατώφλι της πύλης Ιησού στο Ηράκλειο.

Απαράδεκτες και απόλυτα αποκρουστικές εικόνες μια ανάσα από την πύλη Ιησού και τη μόνιμη έκθεση για το Νίκο Καζαντζάκη.

Η κατάσταση είναι πραγματικά απερίγραπτη. Περιττώματα και ακαθαρσίες σε κοινή θέα συνθέτουν μια υγειονομική βόμβα, μια ανάσα από καταστήματα αλλά και το κατώφλι της μόνιμης έκθεσης για το Ν. Καζαντζάκη.

Ο χώρος κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στα ενετικά τείχη έχει μετατραπεί σε δημόσιο αφοδευτήριο. Το πρόβλημα φαίνεται να ξεκινά από την παρουσία το χώρο ενός ηλικιωμένου άστεγου και οξύνεται από την αντικοινωνική και προσβλητική συμπεριφορά πολλών άλλων ατόμων.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον αντίκτυπο της εικόνας αυτής στα μάτια των τουριστών που επισκέπτονται την πύλη και την έκθεση για το Ν. Καζαντζάκη.

Οργή και απογοήτευση συνοδεύουν τα βήματα όσων πολιτών έχουν την ατυχία να διέρχονται από τη λεωφόρο Πλαστήρα και τα ενετικά τείχη, καθώς γίνονται αποδέκτες της απίστευτης δυσωδίας και του απόλυτα αποκρουστικού θεάματος που παρουσιάζει ένας χώρος για τον οποίο δαπανήθηκαν γενναία κονδύλια ώστε να διαμορφωθεί.

Όπως εξηγούν περίοικοι ο δήμος έχει επανειλημμένα ειδοποιηθεί και έχει προχωρήσει κατά διαστήματα σε εκκαθάριση του χώρου. Όπως όμως προδίδει η σημερινή εικόνα καθαρισμός δεν έχει γίνει εδώ και αρκετό διάστημα.

Ως μόνη λύση στο σοβαρό πρόβλημα φαίνεται ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο χώρο αυτό, όμως η τοποθέτηση περίφραξης πρέπει να τύχει την έγκρισης των αρχαιολόγων.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια