Ειδήσεις

Δικάστηκαν οι χρυσαυγίτες για την επίθεση σε 2 άτομα

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους τρεις Κρητικούς που δικάζονταν για την άγρια επίθεση σε αντιφασίστες, το Νοέμβριο του 2012, στο χωριό του Ζαρού Ηρακλείου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και κατηγορούμενοι ήταν τρεις Κρητικοί που βαρύνονται με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Και οι τρεις φέρονται - τουλάχιστον κατά το διάστημα που είχε σημειωθεί το περιστατικό- να ήταν οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας -σήμερα- 46 ετών, 38 και 35 ετών.

Η επίσκεψη των αντιφασιστών στο Ζαρό, το Νοέμβριο του 2012, είχε αντιναζιστικό χαρακτήρα κι είχε πραγματοποιηθεί με αφορμή μια σειρά περιστατικών βιαιοπραγίας που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα, με στόχο μετανάστες της περιοχής.

Οι αντιφασίστες κόλλησαν αφίσες, μοίρασαν φυλλάδια, ενώ συζήτησαν και με τους κατοίκους του χωριού για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πριν οι τρεις φερόμενοι δράστες τους επιτεθούν με γροθιές, αλλά και... κατσούνες.

Από την επίθεση, είχαν τραυματιστεί τότε δύο αντιφασίστες. Ο ένας εξ' αυτών, μάλιστα, είχε σπάσει το χέρι του.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια