default-image

Οι απαντήσεις στα Λατινικά, τη Χημεία και την Οικονομία

Κρήτη
Οι απαντήσεις στα Λατινικά, τη Χημεία και την Οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα μαθήματα προσανατολισμού εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Λατινικά, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα εξεταστούν στη Χημεία, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Σύμφωνα με το φροντιστήριο «ΘΕΜΕΛΙΟ», θέματα ανάλογα των προηγούμενων ετών ως προς τον βαθμό  δυσκολίας. Οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούσαν να αντεπεξέλθουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Η ποσότητα των ζητημάτων τοποθετείται εντός φυσιολογικών πλαισίων. Ως προς τις ενότητες της γραμματικής και του συντακτικού καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης.

Συμπερασματικά οι υποψήφιοι που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και κυρίως ήταν συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι ήταν σε θέση να τα φέρουν εις πέρας καθώς δεν υπήρχαν εκπλήξεις!

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος ΕΔΩ

Τα θέματα χαρακτηρίζονται πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, τα θέματα Α και Β είναι διαχειρίσιμα από τους μαθητές  ενώ τα  θέματα Γ2 και Γ3 παρουσιάζουν δυσκολία. Τέλος, το Δ1 είναι απαιτητικό καθώς είναι μεγάλο σε έκταση. Είναι θέματα για καλά προετοιμασμένους μαθητές και καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης, με βάση το φροντιστήριο «ΘΕΜΕΛΙΟ», .

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος ΕΔΩ.

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τα θέματα της οικονομίας κρίνονται γενικά δυσκολότερα από τα περσινά . Τα ερωτήματα κλειστού τύπου στην ομάδα Α ήταν σαφή και κατανοητά.

Η θεωρία ανάπτυξης στην ομάδα Β αναμενόμενη. Η άσκηση στην ομάδα Γ αναμενόμενη αλλά με δυσκολίες σε κάποια ορισμένα σημεία. Η άσκηση στην ομάδα Δ ήταν αυξημένης δυσκολίας, ιδιαίτερα από το Δ2 ερώτημα και μετά.

Σύμφωνα με το φροντιστήριο «ΘΕΜΕΛΙΟ», τα θέματα απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία και ιδιαίτερη προσοχή στις επιμέρους λεπτομέρειες και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος ΕΔΩ

(Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News