Ειδήσεις

Όταν ο Γιάνης συνάντησε τον Ψαραντώνη και τον Βασίλη / pics

Γεύση από Κρήτη και δη Ανωγείων, έλαβε χθες το βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης που βρίσκεται στο Ηράκλειο για την παρουσίαση σήμερα της οικονομικής και κοινωνικής πρότασης του κινήματος DIEM25.

Ο πολιτικός είχε την ευκαιρία να περάσει στιγμές χαλάρωσης παρέα με φίλους του σε γνωστό μουσικό στέκι στο Γάζι.

Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσε ο Ψαραντώνης με τη λύρα του ενώ από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείψει ο φίλος και ο αντιδήμαρχος Ανωγείων κ. Βασίλης Σμπώκος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του νέου φορέα και θα υποβληθούν ερωτήσεις από το κοινό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

•19.30-20.00 Ανοίγουν οι πόρτες της εκδήλωσης

•20.00-20.10 Προβολή εισαγωγικού video DiEM25

Κεντρική εκδήλωση

•20.10-20.20 Χαιρετισμός Γιάνη Βαρουφάκη, παρουσίαση DiEM Voice

•20.20-20.40 Δίλεπτα βίντεο από μέλη του DiEM25 από το εξωτερικό

•20.40-21.10 Κεντρική ομιλία Γιάνη Βαρουφάκη, συνιδρυτή του πανευρωπαϊκού κινήματος DIEM25

•21.10-21.45 Ερωτήσεις από το κοινό.

Μουσικό μέρος

•21.45 Συναυλία με τον Ψαραντώνη

Σε σχετική ανακοίνωση, το DiEM25 αναφέρει:

Μια μέρα πριν από ένα ακόμα Eurogroup με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Όσοι βαρεθήκαμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Όσοι βαρεθήκαμε τα προγράμματα σωτηρίας που σώζουν μόνο τις τράπεζες και τους γραφειοκράτες. Όσοι δε θέλουμε η κοινωνία να μετατρέπεται σε ζούγκλα. Όσοι δε θέλουμε η χώρα μας να είναι μια αποικία χρέους. Μαζευόμαστε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Θέατρο Αστόρια, στις 19.30.

Συζητάμε, γνωριζόμαστε, οργανωνόμαστε.

Είμαστε εδώ γιατί τίποτα δεν τέλειωσε για εμάς. Η συνθηκολόγηση δεν είναι δικιά μας υπόθεση. Η ανασυγκρότηση του αγώνα όμως είναι. Αρνούμαστε να αφεθούμε στην απόγνωση.

Πιστεύουμε ότι ούτε το κατεστημένο ούτε ο λαϊκισμός έχουν την λύση. Θεωρούμε ότι η λύση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα πατριωτική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή. Καταθέτουμε την πρόταση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του DiEM25 για μια Ελλάδα που αναπνέει σε μια δημοκρατική Ευρώπη.

Σχόλια