default-image

"Μαζί για το Παιδί": Μοιράζει παπούτσια σε Κρητικόπουλα

Κρήτη
"Μαζί για το Παιδί": Μοιράζει παπούτσια σε Κρητικόπουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκαίνουρια παπούτσια, αλλά και πάρα πολλά χαμόγελα θα μοιράσει δωρεάν το «Μαζί για το παιδί» σε πάνω από 1.600 παιδιά της Κρήτης, που τα έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δράση της διανομής των παπουτσιών TOMS θα υλοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Κρήτη, σε συνεργασία με οργανώσεις και κοινωνικές υπηρεσίες δημοσίων φορέων.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου από την Νεάπολη Λασιθίου, θα συνεχιστεί στον Άγιο Νικόλαο, στο Ηράκλειο, στα Ανώγεια, στο Ρέθυμνο, στις Βρύσες και θα ολοκληρωθεί στα Χανιά, στις 23 Ιουνίου.  

Ποια είναι η διαδικασία;

Η διανομή των παπουτσιών έχει προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης του «Μαζί για το Παιδί» με κοινωνικούς και δημοτικούς φορείς κάθε περιοχής και αφορά τους ωφελούμενους που έχουν δηλώσει εκ των προτέρων το ενδιαφέρον τους.

Οι εκπρόσωποι του «Μαζί για το Παιδί», μαζί με εθελοντές θα επισκεφθούν τους φορείς και θα έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές!

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά του Μαζί για το Παιδί μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά!

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News