default-image

Κρητικόπουλα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από κουνούπι

Κρήτη
Κρητικόπουλα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από κουνούπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδρομές κουνουπιών σε Γιόφυρο και Ξηροπόταμο ταλαιπωρούν τους κατοίκους,oι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική ήδη στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Ήδη σε τρείς περιπτώσεις παιδιά χρειάστηκε να πάρουν φαρμακευτική αγωγή λόγω μόλυνσης.

Έκκληση για άλλη μία φορά των κατοίκων προς την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας προκειμένου να γίνουν ψεκασμοί και να καθαριστεί από τα σκουπίδια ο Γιόφυρος που αναδύει έντονη δυσοσμία, όπως λέει στο Ράδιο 9,84 κάτοικος της περιοχής.

Όπως αναφέρει "έχουμε μεγάλο πληθυσμό κουνουπιών στο Γιόφυρο όλο το έτος, δεν σταματά αυτό ούτε το χειμώνα. Υπάρχουν παιδιά που γνωρίζω και έχουν πάει μετά από τσίμπημα κουνουπιών στα Επείγοντα των νοσοκομείων γιατί έχουν μολυνθεί. Τα κουνούπια μεταφέρουν και ασθένειες...Αν περάσει κάποιος από το Γιόφυρο θα δει το χρώμα ποταμού και δυσοσμία. Αυτό μας ταλαιπωρεί και λόγω ζέστης".

Επισήμανση της ιδίας ότι ο πληθυσμός των κουνουπιών αναπτύσσεται και τους ταλαιπωρεί χειμώνα καλοκαίρι.

Νέο άγνωστο στέλεχος σταφυλόκοκκου

Σύμφωνα με το γιατρό δημόσιας υγείας κ.Λουμπούνη που μίλησε στο neakriti.gr «εδώ και δύο με τρία χρόνια υπάρχει αυτή η υπόθεση με τις σταφυλοκοκκικές δερματικές βλάβες από κουνούπια. Δεν έχει σχέση με την περιοχή ή με το κουνούπι, αλλά υπάρχει ένα νέο στέλεχος σταφυλόκοκκου που είναι άγνωστο ανοσολογικά. Υπάρχει αντίδραση του οργανισμού και απαιτείται αντιβίωση για να περάσει. Επειδή είναι νέο στέλεχος, υπάρχει πιο ισχυρή επίδραση. Καταγράφεται συχνότερα σε παιδιά απ'ότι σε ενηλίκους και την εικόνα που υπάρχει μας μεταφέρουν νοσοκομεία, παιδιατρικές κλινικές και ιατρεία».  

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Όπως σημειώνει ο κ.Λουμπούνης « αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι μόλις αντιληφθούν τα τσιμπήματα να χρησιμοποιήσουν ειδική κρέμα με κορτιζόνη και αντιβιοτικό. Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ήδη από την αρχή με την πρώτη φαγούρα για να μην εξελιχθεί. Πάντως σε επίπεδο πρόληψης έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί σε περιοχές με στάσιμα ύδατα αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές».

Πάντως κάτοικος που μίλησε στο ράδιο 9,84 μίλησε και για άλλα προβλήματα και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσουν από τα χόρτα και τα καλάμια το δρόμο προς Μαλάδες καθώς σε ένα στένεμα του η περιορισμένη ορατότητα εξαιτίας των παραπάνω ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίου.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News