default-image

Ποιοι "γαλάζιοι' δεν υπέγραψαν για οδό Κων/νου Μητσοτάκη

Ηράκλειο
Ποιοι "γαλάζιοι' δεν υπέγραψαν για οδό Κων/νου Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το αίτημα που κατατίθεται  από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο Δήμο Ηρακλείου για ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης σε οδό "Κωνσταντίνου Μητσοτάκη" και δε βγαίνουν τα ονόματα των υπογραφόντων!

Εκ πρώτης η είδηση βρίσκεται στο αίτημα που καταθέτει η Νέα Δημοκρατία προς το Δήμο Ηρακλείου και φυσικά τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Ο προεδρος της ΝΟΔΕ  Ηρακλειου Καλλεργος Βουλγαρακης και γαλάζια στελέχη τοπικης οργάνωσης, συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης  με το  δημαρχο Ηρακλείου , καταθέτοντας αίτημα να δοθεί το ονομα Μητσοτακη σε δρομο του Ηρακλειου με το κ. Βασίλη Λαμπρινο σε πρώτη φάση να βλέπει θετικά το αίτημα.

Ωστόσο, διαβάζοντας ξανά και ξανά τα ονόματα που υπογράφουν το αίτημα, παρατηρεί κάποιος ότι λείπουν ονόματα από τα λεγόμενα "γαλάζια" στελέχη της δημοτικής Αρχής Λαμπρινού που εκλέχτηκε με το χρίσμα της Ν.Δ.!

Για παράδειγμα, πρώτος και καλύτερος απουσιάζει από τους υπογράφοντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης. Επίσης απουσιάζει η υπογραφή του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Λείπει ακόμη η υπογραφή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γ. Ρασούλη, καθώς και του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκου Αγγελάκη. Υπάρχει άραγε κάποια σημειολογία; Γιατί δε θέλησαν να υπογράψουν το αίτημα και ήθελαν να το ξανασκεφτούν ή να το συζητήσουν στο μέλλον;

 Δεν ξέρω αν τα παραπάνω που διατυπώνουμε εν είδει ερωτήματος αφορούν όλους τους νεοδημοκράτες δημοτικούς συμβούλους που δεν υπέγραψαν. Όμως νομίζω ότι επικαλέστηκε τέτοιες υπεκφυγές ο Πασπάτης! Το θέμα, όπως καταλαβαίνετε, είναι σοβαρό και θα έχει συνέχεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΟΥ ΣΕ ΚΩΝ/ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ ζήτησε από το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να δοθεί το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που πέθανε σε ηλικία 99 χρόνων στις 29 Μαΐου, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αναλυτικότερα, ένα από τα έγγραφα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου έχει ως εξής:

«Αιτούμαστε την ονοματοδοσία κεντρικής οδού σε οδό "Κωνσταντίνου Μητσοτάκη", ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής του έργου και της πολύπλευρης πολιτικής του προσφοράς».

Με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, του προέδρου Καλλέργου Βουλγαράκη, του αν. προέδρου και διευθυντή Βαγγέλη Καρκανάκη, του γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, του επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του μέλους Πολιτικής Επιτροπής Γρηγόρη Ροκαδάκη και όλων των στελεχών του κόμματος του νομού, υποβάλλεται αύριο (σ.σ. σήμερα) στο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και το Δημοτικό Συμβούλιο αίτημα ονοματοδοσίας κεντρικής οδού του δήμου Ηρακλείου σε οδό "Κωνσταντίνου Μητσοτάκη"».

Το αίτημα προς το δήμαρχο Ηρακλείου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραδοθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί στις 9 αντιπροσωπία στελεχών του κόμματος με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Όπως αναφέρουν στο αίτημα προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της πατρίδας, που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Από το 1946 που πρωτοεξελέγη βουλευτής Χανίων είχε έντονη πολιτική παρουσία όχι μόνο εκπροσωπώντας τον κρητικό λαό, αλλά και από κυβερνητικές θέσεις, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και οδήγησε στην εξουσία στις εκλογές του 1990 και ορκίστηκε πρωθυπουργός». Όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της Ν.Δ., «αιτούμαστε [...] την ονοματοδοσία κεντρικής οδού του δήμου Ηρακλείου σε οδό "Κωνσταντίνου Μητσοτάκη" ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής του έργου και της πολύπλευρης πολιτικής του προσφοράς». Αναλυτικά το αίτημα υπογράφουν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, ο αν. πρόεδρος της ΝΟΔΕ και διευθυντής του κόμματος κ. Ευάγγελος Καρκανάκης, ο γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, το μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, οι πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ Παναγιώτης Σπαθαράκης, Νίκος Χαριτάκης, Δημήτρης Γιαννουλάκης, Αντώνης Σακαδάκης, Μανώλης Ταμπάκης και Θεμιστοκλής Τζουλιαδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της Ν.Δ. Μανώλης Χαιρέτης, Αντώνιος Κουμπενάκης, Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, Μανώλης Σαλούστρος, Γιώργος Βουρεξάκης και Μηνάς Καπετανάκης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός, οι Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Ιωάννης Τσαπάκης και Ιωάννης Ξυλούρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Μαρίνος Παττακός, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Εμμανουήλ Πλευράκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χερσονήσου Σπυρίδων Κατσαμποξάκης, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου Γιώργος Μπαγουράκης, Βιάννου Εμμανουήλ Καραγιωργάκης, Μινώα Πεδιάδας Ευάγγελος Πλεύρης, Αρχανών-Αστερουσίων Ιωάννης Μαργελάκης, Φαιστού Μανούσος Πουλινάκης, Ηρακλείου Ειρήνη Βολιτάκη, Μαλεβιζίου Ιωάννης Παραγιουδάκης και Γόρτυνας Νικόλαος Καλλέργης, τα στελέχη της ΝΟΔΕ Λευτέρης Ζερβός, Ιωάννης Χατζηνικολάου, Βασίλης Βαρούχας, Αλέξανδρος Καμπουράκης, Μιχαήλ Κόκκινος, Ιωάννης Παπαδάκης, Μαρίνα Φανιουδάκη, Ελένη Τσαντιράκη-Καρέλη, Κωνσταντίνος Χατζημηνάς, Νικόλαος Σακαδάκης, Γιώργος Παππάς, Παντελής Τζερνιάς, Στέργιος Μαρής και Ιωάννης Λυρώνης, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Άγγελος Μαθιουδάκης και στελέχη της Νεολαίας, αλλά και πολλά στελέχη του κόμματος στο νομό Ηρακλείου. "

Λ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News