default-image

Η στιγμή του σεισμού σε cafe της Μυτιλήνης - video

Ελλάδα
Η στιγμή του σεισμού σε cafe της Μυτιλήνης - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός έπληξε τη Λέσβο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε καφετέρια της Μυτιλήνης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο διάρκειας 38 δευτερολέπτων, στο κατάστημα επικράτησε αναστάτωση με τους περισσότερους θαμώνες να τρέχουν έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ Η 43ΧΡΟΝΗ -ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 6 ΡΙΧΤΕΡ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Πάντως, κάποιοι διατηρώντας την ψυχραιμία τους, παρέμειναν στο εσωτερικό του κτιρίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ , ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Τη δέσμευση ότι θα ανακατασκευαστούν όλα τα σπίτια του χωριού Βρίσα στη Λέσβο, και μάλιστα με τη διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου του οικισμού, έδωσε κατά την επίσκεψή του στο χωριό ο υπουργός Yποδομών Mεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Για το λόγο αυτό μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα μεταβούν στο νησί ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να συντάξουν σχετικές μελέτες.

Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, η πρώτη προτεραιότητα που θα δοθεί είναι η καταβολή στους πληγέντες του πρώτου βοηθήματος για την άμεση αρωγή, το οποίο θα εκταμιευτεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της οικοσκευής που καταστράφηκε αλλά και των σπιτιών που κατέρρευσαν ή έπαθαν ζημιές με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ο κ. Δέδες είπε ότι η επιλογή του υπουργείου είναι να μην στηθούν καταυλισμοί και να μην μεταφερθούν κοντέινερ για τη στέγαση των πληγέντων, αλλά να δοθεί επιδότηση ενοικίου για τη διαμονή των πληγέντων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ

real

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News