default-image

Λέσβος: Έτσι έζησα το φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ (videos)

Ελλάδα
Λέσβος: Έτσι έζησα το φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λέσβο. Ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος ζει στη Μυτιλήνη και βίωσε από κοντά όλα αυτά τα οποία εμείς παρακολουθήσαμε από τις τηλεοπτικές οθόνες , το διαδίκτυο και τις εφημερίδες.

Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr «εργάζομαι σε παραλιακό μαγαζί που απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό που χτυπήθηκε από το φονικό σεισμό».

«Ζωντανός ο άνδρας, νεκρή η σύζυγος»

Ο ίδιος θυμάται την τρομακτική εμπειρία που βίωσε και τις στιγμές αγωνίας που ακολούθησαν αναφέροντας «με το που έγινε ο σεισμός αρχικά είχαμε την πληροφορία για εγκλωβισμό παιδιών .Έτρεξα χωρίς δεύτερη σκέψη στο χωριό.Τις πρώτες στιγμές βοήθησα στην μεταφορά του πρώτου ανθρώπου που ανέσυραν οι κάτοικοι του χωριού .Όπως αποδείχθηκε ήταν ο άντρας της γυναίκας, που ανέσυραν μετά νεκρή. Στη συνέχεια βοηθήσαμε τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια. Όλο το χωριό εκκενώθηκε».  

Δείτε τι μετέδωσε από το νησί

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ , ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

«Δύσκολη νύχτα για όσους δεν θα γυρίσουν ποτέ στα σπίτια τους»

Όπως περιγράφει στις αναρτήσεις του ο κ.Παρασκευόπουλος «δύσκολη νύχτα....δύσκολη νύχτα για αυτούς που θα κοιμηθούν μακριά από τα σπίτια τους γνωρίζοντας ότι δεν θα γυρίσουν ποτέ σε αυτά. (...)Ανοίξτε τα άδεια σας ξενοδοχεία να φιλοξενήσετε τον κόσμο και όσοι έχετε μαγαζιά εστίασης συνεννοηθείτε μεταξύ σας να ταΐσετε τους ανθρώπους....Εμπρός Μυτιληνιοί δείξτε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σας...Και όχι μόνο οι Μυτιληνιοί..».

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News