default-image

Λέσβος: Κυβερνητικό κλιμάκιο και επιστήμονες μετρούν πληγές

Ελλάδα
Λέσβος: Κυβερνητικό κλιμάκιο και επιστήμονες μετρούν πληγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από χθες το βράδυ, με εντολή του πρωθυπουργού, στη Λέσβο βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ειδικοί επιστήμονες.

Στη Λέσβο φτάνει σήμερα και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών. Θα ελέγξουν σχολεία, νοσοκομεία και όλα τα δημόσια κτίρια. Σημειώνεται ότι η σεισμόπληκτη περιοχή του νησιού έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και όλοι οι αντιδήμαρχοι, ενώ με ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή, από την Ικαρία, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι λόγω του σεισμού ανέβαλε τις σημερινές πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στα νησιά Χίο και Λέσβο.

Για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Σήμερα στις 9 το πρωί στο πολύκεντρο του Πολιχνίτου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση της όλης κατάστασης και την παραπέρα αντιμετώπιση της.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News