Ειδήσεις

Πρωτοπόρες Μονές υιοθετούν αδέσποτα του Ηρακλείου

Μια εξαιρετικά φιλόδοξη προσπάθεια ξεκινά ο δήμος Ηρακλείου μέσα από την πρωτοβουλία των αντιδημάρχων Πολιτισμού - Εθελοντισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου ξεκινά αφενός μία προσπάθεια καταγραφής εθελοντών που μπορούν να βοηθήσουν στην περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων και αφετέρου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε δράσεις που θα αναπτυχθούν για την φροντίδα των εκατοντάδων αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα όρια του δήμου Ηρακλείου.

?

?

?

Ήδη είναι έτοιμο και μοιράζεται ένα φυλλάδιο με μηνύματα για την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων και εξάλειψης των φαινομένων εγκατάλειψης και κακοποίησης τους. Μάλιστα προβλήθηκε και το σποτ που προετοιμάζεται με τη συνδρομή εθελοντών, το οποίο αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εγκατάλειψη των ζώων, με πρωταγωνιστές τη μικρή Άννα και ένα 6χρονο σκυλάκι, τη μικρή Μίρκα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια αρωγός είναι και η Εκκλησία της Κρήτης καθώς ήδη προωθείται σε όλες τις ενορίες εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου ενώ δύο μοναστήρια θα υιοθετήσουν και θα φιλοξενήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα τα δύο εξαιρετικά μεγαλόσωμα σκυλιά που έχουν μείνει στα αζήτητα στο κυνοκομείο Ηρακλείου και δεν έχουν δυνατότητες υιοθεσίας.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια