Ειδήσεις

Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλλουν την τιμωρία των 3 μαθητών

Την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και συγκεκριμένα την επιβολή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας, των τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωσή τους:

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε τρείς μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, επειδή τόλμησαν στην αρχή της χρονιάς να τεθούν επικεφαλείς της κινητοποίησης, για τα οξυμένα προβλήματα του σχολείου τους, διεκδικώντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές για τα εργαστήρια, δημιουργία τμήματος ένταξης για συμμαθητές τους με μαθησιακές δυσκολίες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το παραπάνω γεγονός είναι η κορυφή του παγόβουνου στο σωρό μαθητοδικείων που έχουν στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποκριτικά διατυμπάνιζε ότι θα σταματούσε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ 80 ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας να τρομοκρατηθούν όσοι δεν συμβιβάζονται με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια και στην εκπαίδευση και γεννά τα προβλήματα για τα οποία οργανώνονται, αγωνίζονται  και διεκδικούν λύσεις οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς τους, μέσα από τους συλλόγους τους και τα σωματεία τους.

Καλούμε κάθε μαζικό φορέα να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση, να   απαιτήσει από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου , και να περιφρουρήσει το δικαίωμα του αγώνα του λαού και της νεολαίας με τις μορφές που οργανωμένα αυτός αποφασίζει, για τις σύγχρονες ανάγκες του.

Σχόλια