default-image

Νικητής ο Χάμιλτον στον Καναδά

Αθλητισμός
Νικητής ο Χάμιλτον στον Καναδά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία χαλαρή βόλτα με θέα το ποτάμι του Αγίου Λαυρεντίου μετέτρεψε το Grand Prix Καναδά ο Lewis Hamilton! Ο Βρετανός που 24 ώρες νωρίτερα είχε πάρει την έκτη του pole position στο σιρκουί Gilles Villeneuve, την μετέτρεψε στην έκτη του νίκη και μάλιστα με στιλ. Εκκίνησε πρώτος, έστριψε πρώτος και χωρίς να απειληθεί καθόλου, είδε πρώτος και την καρό σημαία!

Αυτή ήταν η 56 νίκη της καριέρας του στη Formula 1 και ήρθε στο σιρκουί όπου δέκα χρόνια νωρίτερα, είχε ως rookie πάρει την παρθενική! Με αυτή, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Sebastian Vettel στους 12 πόντους! Θα μπορούσε όμως να πει κανείς πως είχε και την τύχη με το μέρος του αφού δύο βασικοί του αντίπαλοι, τέθηκαν νοκ-άουτ.

Πραγματοποιώντας εξωπραγματική εκκίνηση, ο Max Verstappen πετάχτηκε από την πέμπτη θέση, στη δεύτερη. Ωστόσο, ενώ πήρε καθαρά θέσεις από τον Kimi Raikkonen και τον Valtteri Bottas, είχε επαφή με τον Vettel, πληγώνοντας την εμπρός αεροτομή του Γερμανού.

Δευτερόλεπτα μετά, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του μετά από ένα ατύχημα αλυσιδωτών αντιδράσεων στη στροφή 3. Προσεγγίζοντάς τη, υπήρξε επαφή ανάμεσα στην Toro Rosso του Carlos Sainz και τη Haas του Romain Grosjean. Ανεξέλεγκτη, η STR12 βγήκε εκτός πίστας και στο διάβα της παρέσυρε τη Williams του Felipe Massa.

Ωστόσο η Ferrari χρειάστηκε να περιμένει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας για να αξιολογήσει τη ζημιά και έτσι όταν ο Vettel μπήκε στα pit για αλλαγή εμπρός αεροτομής, έχασε ακόμα περισσότερο χρόνο. Έβαλε την πολύ μαλακή γόμα όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει με αυτή μέχρι τέλους. Τα προβλήματα της Ferrari συνεχίστηκαν με τον Raikkonen να χάνει θέσεις και κάποια στιγμή να πατά στο γρασίδι ενώ ήταν τέρμα γκάζι. Κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο με μαεστρία αλλά έχασε άλλη μία θέση.

Φτάνοντας στο ενδέκατο γύρο, το έργο του Hamilton απλοποιήθηκε πλήρως. Ο Verstappen εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μπαταρία του υβριδικού συστήματος της RB13. Από εκεί και πέρα, απλά αναζητούσαμε τον δεύτερο. Παρά τα καθυστερημένα pit stop των Force India, ο Bottas δεν απειλήθηκε και με άνεση πλαισίωσε τον teammate του.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo που για τρίτο συνεχόμενο αγώνα βρέθηκε στο Top3. Ο Αυστραλός άντεξε στην πίεση των Force India, παρότι θεωρητικά εκείνες είχαν πλεονέκτημα λόγω της χρήσης των υβριδικών μηχανών της Mercedes (ενώ η Red Bull έχει Renault). Έτσι τερμάτισε τρίτος και έβγαλε και το παπούτσι στο βάθρο, συνεχίζοντας το τελετουργικό που τον θέλει να πίνει από εκεί τη σαμπάνια.

Τέταρτος τερμάτισε με αντεπίθεση διαρκείας ο Vettel, εκμεταλλευόμενος και την αναποφασιστικότητα της Force India. Στην ινδική ομάδα διαχειρίστηκαν λανθασμένα το κυνήγι μίας θέσης στο βάθρο. Καθυστέρησαν πολύ να δώσουν στον Esteban Ocon εντολή να αφήσει -έστω προσωρινά- τον Sergio Perez να περάσει, ώστε να προσπαθήσει αυτός να επιτεθεί στον Ricciardo. Ο Μεξικανός δεν κατάφερε κάτι περισσότερο αλλά όταν ήρθε η ώρα να δώσει πίσω τη θέση του, ο Vettel ήταν εκεί για να το εκμεταλλευτεί! Ο Γερμανός κατάφερε τελικά να περάσει και τους δύο ενώ ο Ocon έκανε και μία βόλτα στο γρασίδι, μένοντας τελικά έκτος. Μετά το τέλος του αγώνα διαμαρτυρήθηκε στην ομάδα του αφού θεωρητικά τουλάχιστον, έπρεπε να είναι μπροστά από τον teammate του.

Ο Kimi Raikkonen θα ήταν σε αυτή τη μάχη αν δεν αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με τα πίσω φρένα της SF70H, που του στέρησαν πολύ χρόνο. Τελικά κράτησε την έβδομη θέση, τερματίζοντας με τη Renault του Nico Hulkenberg στο διαχύτη του! Ο Lance Stroll τερμάτισε ένατος μπροστά στους συμπατριώτες του και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1, ενώ ο Romain Grosjean συμπλήρωσε τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Όσο για τον Fernando Alonso, έκανε εκπληκτικό αγώνα, διεκδικούσε βαθμό αλλά για μία ακόμα φορά προδόθηκε από την υβριδική μηχανή της Honda.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News