default-image

Θλίψη για το χαμό της γερόντισσας που ευεργετούσε κόσμο

Κρήτη
Θλίψη για το χαμό της γερόντισσας που ευεργετούσε κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου ο θάνατος της μοναχής Θεολογίας, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία.

Η αγαπητή γερόντισσα, που υπαγόταν στην Αγία Μαρίνα στη Βόννη, τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια είχε προσβληθεί από καρκίνο και έδινε τη δική μάχη με πίστη και καρτερικότητα απέναντι στην ασθένεια της .

Αντιμετώπιζε το πρόβλημα της με στωικότητα, ήταν πάντα χαμογελαστή και συνάμα ευγενική.  Αρκετά εξωστρεφής με ανοιχτό μυαλό, της άρεσε να διαβάζει, να ενημερώνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Μάλιστα ένα ακόμη στοιχείο που διέκρινε την καλλιεργημένη γερόντισσα, μιας και είχε σπουδάσει νηπιαγωγός, ήταν η ευεργεσία της έχοντας σιωπηλά, βοηθήσει αρκετό κόσμο που βίωνε δύσκολες στιγμές στη ζωή του.

"Θα μας λείψει η ηρεμία της, οι συμβουλές της, η ευγένειά της, το γλυκό χαμόγελό της. Ορφάνεψε η γειτονιά μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την ευεργεσία της σε κάθε δύσκολη δική μου στιγμή. Πόσο μας στεκόταν παρά τα δικά της. Καλό ταξίδι, γερόντισσα. Μας λείπεις ήδη," αναφέρει άνθρωπος που είχε την ευκαιρία να τη γνωρίσει.

Β.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News