default-image

Μινι χωματερή στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

Κρήτη
Μινι χωματερή στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την πόλη μας αντίκρισε προ ημερών αναγνώστρια του neakriti.gr  που επισκέφτηκε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Η Ν.Λ. πήγε προ ημερών στον τάφο του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη: Όταν όμως πήγε να καθίσει σε ένα από τα παγκάκια που βρίσκονται πλησίον του μνημείου, η νεαρή Κρητικιά απογοητεύτηκε και θύμωσε, όπως μας λέει η ίδια...

Αιτία είναι το απαράδεκτο σκηνικό που έχει "στηθεί" στο σημείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε... μίνι χωματερή, καθώς είναι γεμάτο από κάθε λογής σκουπίδια (από αποτσίγαρα μέχρι χαρτιά).

Κι επειδή για τα δεινά του τόπου μας δεν φταίνε πάντα οι... άλλοι, ή η Πολιτεία, καλό θα ήταν κάποια στιγμή οι ίδιοι οι πολίτες να δούμε πιο σοβαρά το ρόλο μας ως ενεργά κοινωνικά όντα: Για τον κάθε έναν από εμάς είναι πολιτισμικό πισωγύρισμα το να πετάμε τα σκουπίδια μας κάτω, μόνο και μόνο επειδή βαριόμαστε να σηκωθούμε και να πάμε να τα πετάξουμε στον κάδο που βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Από την άλλη, βεβαίως, είναι και οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου που δεν έχουν ένα σχεδιασμό ώστε να διατηρούν το επίπεδο καθαριότητας συνεχώς υψηλό σε χώρους με μεγάλη προσέλκυση επισκεπτών.

ΝΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News