Ειδήσεις

Ανοίγει εκ νέου τις πύλες του το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Ανοίγει για μία ακόμη φορά σήμερα Κυριακή  τις πύλες του για το κοινό το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Συγκεκριμένα, οι φίλοι της αστρονομίας θα μπορέσουν να επισκεφτούν το χώρο εκτός απο σήμερα 11 Ιουνίου και τις παρακάτω συγκεκριμένες  ημερομηνίες:

* Κυριακή 9 Ιουλίου.

* Κυριακή 6 Αυγούστου.

* Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των "Ημερών Ανοιχτών Θυρών", το Αστεροσκοπείο είναι επισκέψιμο από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η δυνατότητα επίσκεψης του Αστεροσκοπείου Σκίνακα αποτελεί μια ιδιαίτερη συνεισφορά του στο ενδιαφερόμενο για την Αστρονομία κοινό, καθότι τις υπόλοιπες ημέρες δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, ώστε να είναι σε θέση οι εκεί εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές να επιδίδονται απερίσπαστοι στις επιστημονικές τους παρατηρήσεις.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Σκίνακα και είναι ιδιαίτερα αισθητές τη νύχτα, οι επισκέπτες πρέπει να φέρουν ανάλογη ενδυμασία.

Λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο, που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, και του περιορισμένου χώρου στο Αστεροσκοπείο, πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη με λεωφορεία.

Τέλος, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Σκίνακα, και οι οποίες μπορεί να μεταβληθούν (προς το χειρότερο) σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να ακυρωθεί η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο για λόγους ασφαλείας. Γι' αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το Αστεροσκοπείο θα ήταν καλό να συμβουλεύονται τον ιστότοπο http://www.skinakas.org.gr για πιθανές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Σχόλια