default-image

Επαίτες "στριμώχνουν" τουρίστες για μια χούφτα ευρώ - photos

Κρήτη
Επαίτες "στριμώχνουν" τουρίστες για μια χούφτα ευρώ - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην "καρδιά" της τουριστικής σεζόν το παραεμπόριο και η επαιτεία ανθούν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Μόλις την Παρασκευή σε επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας προσήχθησαν 14 Ρομά.

Η επιχείρηση έγινε σε μια προσπάθεια προληπτικής δράσης, απέναντι στα κατά καιρούς φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων, αλλά και παραβατικής συμπεριφοράς, αναφορικά με όπλα και ναρκωτικά από την κοινότητα των Ρομά.

Εντούτοις με μια βόλτα σήμερα στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε δύο κοπέλες Ρομά και δύο νεαρούς Ρομά να πωλούν τριαντάφυλλα και τέσσερις νεαρούς να παίζουν μουσική με σκοπό να αποκομίσουν χρήματα από τους περαστικούς, οι οποίοι όμως με καχυποψία απομακρύνθηκαν από την κάμερα.

Το παραεμπόριο "ανθίζει" στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, ενοχλώντας αρκετές φορές τους περαστικούς, ντόπιους και ξένους. Μάλιστα οι φωτογραφίες αυτές, ελήφθησαν σε ακτίνα μικρότερη των 50 μέτρων, στον ίδιο δρόμο, την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, γνωστής ως η αγορά του Ρεθύμνου, ενώ χρονικά και τα 8 άτομα που εμπλέκονται σε παρεμπόριο και επαιτεία δεν τα χώριζε χρονική απόσταση μεγαλύτερη του 15λεπτου!

«Την ίδια ώρα, οι Ρομά βρίσκουν καταφύγιο στη Μαρίνα της πόλης τώρα το καλοκαίρι αντί για το σύνηθες ενδιαίτημά τους στο προάστιο του Τσεσμέ, υποκλέπτοντας μάλιστα ρεύμα και νερό από τους σταθμούς που εξυπηρετούν τα πλεούμενα», σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με πολίτες «έχουν προκληθεί και φθορές οι οποίες έχουν καταγγελθεί στο διαδημοτικό λιμενικό ταμείο και το λιμεναρχείο Ρεθύμνου».

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και σε εγκαταλειμμένες αποθήκες στον Κουμπέ στα δυτικά της πόλης, όμως εκεί, τουλάχιστον για το καλοκαίρι έχει απομακρυνθεί το πρόβλημα, αφού τώρα δραστηριοποιούνται παραλιακά μπαρ και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, μην αφήνοντας πεδίο δράσης στους Ρομά.

Και ο δήμος είναι συχνά λήπτης παραπόνων, όμως αρμοδιότητα επί του θέματος έχει η αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News