Ειδήσεις

Γιατί τοποθέτησαν καροτσάκια στο Κουμ Καπί στα Χανιά; -photo

Τις δυσκολίες που συναντούν τα ΑΜΕΑ, αλλά ακόμη και οι μητέρες με παιδικά καροτσάκια ανέδειξαν, με τον καλύτερο τρόπο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων και η ομάδα p_public.

Οι συμμετέχοντες στα δρώμενα είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν συγκεκριμένες διαδρομές μαζί με τέσσερα διαφορετικά γκρουπ από άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους κίνηση μέσα στη πόλη.

Το 8ο Φεστιβάλ «p_public» αποτελεί ένα διήμερο που στόχο έχει την ανάδειξη των προβλημάτων προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους.

Τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και της ομάδας p_public καταγράφουν τις αδυναμίες, τις προβληματικές υποδομές και συμπεριφορές, προτείνοντας λύσεις ή βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στο φετινό φεστιβάλ εστιάζουν στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, μέσω συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και θα πραγματοποιηθούν και αύριο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Παράλληλα οργανώνουν δράσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης, άμεσα συνδεδεμένες με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.

Οι χώροι άθλησης και η πρόσβαση σε αυτούς των αθλητών με αναπηρία στα Χανιά , η επίλυση ζητημάτων προσβασιμότητας με αναπλάσεις δημόσιου χώρου αποτελούν χαρακτηριστικές θεματικές του φεστιβάλ.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια