default-image

Φοιτητές από τις ΗΠΑ μελετούν το φρούριο Ιτζεδίν

Κρήτη
Φοιτητές από τις ΗΠΑ μελετούν το φρούριο Ιτζεδίν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ιστορικό φρούριο του Ιτζεδίν στην περιοχή του κόλπου της Σούδας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ομάδας καθηγητών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κολοράντο που βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο του θερινού εργαστηρίου, που πραγματοποιούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του συγκεκριμένου Τμήματος στη Μεσόγειο, με σταθμούς τους: την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Νάξο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Στόχος του προγράμματος είναι να μελετηθεί σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού η οικιστική ανάπτυξη των πόλεων, με άξονα τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι φοιτητές επισκέφθηκαν πρόσφατα το ιστορικό Φρούριο Ιτζεδίν, στο οποίο και επικεντρώθηκε η έρευνα τους, εστιάζοντας σε προτεινόμενες χρήσεις τόσο για το Φρούριο όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 58 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων τα μέλη της ξένης αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, για την προτεραιότητα, που δίνει η δημοτική αρχή στην ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του Φρουρίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας η αξιοποίηση δεν θα πρέπει να είναι στενά τουριστική αλλά θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου αλλά και του κάστρου.

«Επιδιώκουμε την αξιοποίηση του κάστρου με έμφαση στη σύνδεση του με το Φρούριο Κούλε της Απτέρας και τη νησίδα της Σούδας, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χανίων.

Τα αποτελέσματα της εργασίας των φοιτητών για το Ιτζεδίν θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News