default-image

Τραμπ: Διέρρευσε πληροφορίες ο πρώην διευθυντής του FBI

Κόσμος
Τραμπ: Διέρρευσε πληροφορίες ο πρώην διευθυντής του FBI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση και προσωπικά, κατηγορώντας με τη σειρά του για "ψέματα" τον πρώην διευθυντή του FBI, τον Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος την Πέμπτη κατέθεσε στη Γερουσία σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκε από τον Λευκό Οίκο για την έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία του για τη Ρωσία.

Παρά τη σοβαρή κατηγορία, ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι βγήκε ενδυναμωμένος από την κατάθεση-ποταμό του Κόμεϊ. Ο πρώην διευθυντής του FBI επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι ο Τραμπ δεν ήταν υπό έρευνα για την υποτιθέμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και ότι δεν του ζήτησε να την σταματήσει.

"Παρά τις τόσες ψεύτικες δηλώσεις και τα ψέματα, ολοκληρωτική και πλήρης δικαίωση... και ΟΥΑΟΥ, ο Κόμεϊ είναι leaker" (σ.σ. πρόσωπο που διαρρέει απόρρητες πληροφορίες), έγραψε στο Twitter, το αγαπημένο του μέσο επικοινωνίας, ο Τραμπ.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ έσπασε τη σιωπή του για το θέμα, επαναλαμβάνοντας τα βασικά σημεία που είχε επισημάνει και ο προσωπικός δικηγόρος του μετά την κατάθεση του Κόμεϊ: ότι ο ίδιος δεν ήταν υπό έρευνα και ότι ο πρώην διευθυντής του FBI ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους έναν φίλο του δικηγόρο, ο οποίος μετέφερε τις πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο Τραμπ δεν έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Κόμεϊ για ψευδορκία στην κατάθεσή του. Ωστόσο ο δικηγόρος του, ο Μαρκ Κάσοβιτς, σχεδιάζει να προσφύγει σε βάρος του πρώην διευθυντή του FBI για τα υπομνήματα που παρέδωσε ο τελευταίος στον φίλο του και αφορούσαν τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο όμως δεν αποκάλυψε τις πηγές του, ο Κάσοβιτς θα προσφύγει στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας και στον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα μιλήσει για το θέμα και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να δώσει σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News