default-image

Μενίδι: Ποιος φταίει για αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε μαθητή

Μενίδι: Ποιος φταίει για αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε μαθητή

Στα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το κέντρο της άμεσης δράσης αργά χθες το βράδυ τα οποία κατήγγειλαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς κοντά στο σχολείο όπου έπεσε νεκρός από σφαίρα ο 10χρονος μαθητής, αναζητούν "ίχνη" του δράστη οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr οι κάτοικοι που είχαν πάρει τηλέφωνο για να παραπονεθούν για τους πυροβολισμούς είχαν αναφέρει ότι το πιθανότερο ήταν να προέρχονταν από έναν καταυλισμό Ρομά που υπάρχει στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η αστυνομία προχώρησε σύμφωνα με το thetoc.gr σε τρεις προσαγωγές. Πρόκειται για δύο άνδρες 25 και 50 ετών και μια γυναίκα που φέρονται ότι είχαν οργανώσει το γλέντι από όπου πιθανόν «έφυγε»  η θανάσιμη βολή που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού Μάριου.    

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τις πολλές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά της περιοχής και τουλάχιστον δύο κλήσεις που έλαβε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης, για άσκοπους πυροβολισμούς.

Oι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένες έρευνες στους δυο καταυλισμούς που υπάρχουν κοντά στο σχολείο αλλά και σε σπίτια που βρίσκονται σε διπλανούς δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γιατί δεν εντόπισαν άμεσα ότι δέχτηκε σφαίρα

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Αγία Σοφία αναφέρεται στο λόγο για τον οποίο δεν διαπιστώθηκε άμεσα ότι το παιδί είχε χτυπηθεί από σφαίρα, αναφέροντας ότι έγινε προσπάθεια ανάνηψης και όχι διερεύνησης αιτίας θανάτου.

Η Ανακοίνωση της διοίκησης του «Αγία Σοφία» για τον 11χρονο:

Ο άτυχος 11χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνωμένος, χωρίς σφυγμό και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση, αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, αναφορικά με τον μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, όταν μία αδέσποτη σφαίρα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

«Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το εύρημα του ιατροδικαστή στο σώμα του 10χρονου μαθητή από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, ο άτυχος μαθητής χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του και στη διάρκεια γιορτής.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News