default-image

Χρυσό με 4.85μ. η Στεφανίδη στο Diamond League (video)

Σπορ
Χρυσό με 4.85μ. η Στεφανίδη στο Diamond League (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1982, όταν η Σοφία Σακοράφα έστειλε το ακόντιο στα 74.20μ. και έκανε παγκόαμιο ρεκόρ. Η μία και μοναδική φορά του ελληνικού στίβου. Κάτι λιγότερο από 35 χρόνια αργότερα η Κατερίνα Στεφανίδη τολμά να επιχειρήσει κάτι μοναδικό!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο «καθάρισε» εύκολα τον αγώνα κάνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 4.85μ. Σε αγώνα Diamond League και όχι στο… χωριό της όπως συνηθίζουν να κάνουν Αμερικανίδες επικοντίστριες. Η Στεφανίδη έκανε τρία άλματα για να περάσει με την πρώτη 4.65μ., 4.75μ. και 4.85μ. Κέρδισε εύκολα τον αγώνα και στη συνέχεια αποφάσισε να επιχειρήσει να «σβήσει» τη Γέλενα Ισινμπάεβα.

Τοποθέτησε τον πήχη στο 5.07μ.! Τόλμησε να σκεφτεί ύψος που μόνο η Ρωσίδα και η Τζένιφερ Σουρ έχουν δοκιμάσει. Έκανε τρία άλματα, δεν τα κατάφερε όμως έγινε η πρώτη Ελληνίδα που επιχείρησε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Στεφανίδη είναι η κορυφαία επικοντίστρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο και δίχως αμφιβολία το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου! Χθες ήταν σε τρομερή κατάσταση και θα μπορούσε να κάνει ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στο 4.95μ. Το θυσίασε όμως, όπως αναφέρει το sportsfeed.gr  για να επιχειρήσει σε μία νύχτα να «σβήσει» έναν παγκόσμιο θρύλο του αθλητισμού, αλλά κυρίως για να πάρει τον αέρα των πέντε μέτρων.

Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση στο Golden  Gala της Ρώμης, πίσω από την Ελληνίδα επικοντίστρια, κατέλαβε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015, Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75μ. και την τρίτη η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ελάιζα Μακάρντνεϊ με 4.75μ. επίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News