default-image

Συνεχίζεται η δίκη για τον ομαδικό βιασμό τουρίστριας

Κρήτη
Συνεχίζεται η δίκη για τον ομαδικό βιασμό τουρίστριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται την Παρασκευή (9/6) η εκδίκαση της υπόθεσης μιας νεαρής Βρετανίδας, η οποία -όπως καταγγέλει- έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από συμπατριώτες της, το προπερασμένο καλοκαίρι, στα Μάλια.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και συνεχίζεται την Παρασκευή με την αγόρευση του Εισαγγελέα της Έδρας, ο οποίος θα προτείνει στην Έδρα περί της ενοχής (ή μη) των δυο Βρετανών που κάθονται στο εδώλιο.  Εντός της ημέρας, εξάλλου, αναμένεται εκτός εξαιρετικού απροόπτου και η απόφαση του δικαστηρίου.

Το καταγγελλόμενο συμβάν έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2015: Η 18χρονη -τότε- κοπέλα είχε έρθει στην Κρήτη από την πατρίδα της, μαζί με τις φίλες της, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο  θέρετρο των Μαλίων. Στα Μάλια βρίσκονταν εκείνη την περίοδο και οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι επίσης παραθέριζαν στην Κρήτη με την παρέα τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η Βρετανίδα, το βράδυ που έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν, η ίδια γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της. Η 20χρονη σήμερα γυναίκα διασκέδαζε με τους νεαρούς (αμφότεροι 22 ετών σήμερα) σε μπαρ των Μαλίων, όπου φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Όπως καταγγέλλει η κοπέλα, κάποια στιγμή αποχώρησαν μαζί από το μαγαζί και οι δυο νεαροί την οδήγησαν σε δωμάτιο, όπου τη βίασαν. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε…

"Πήγε να αυτοκτονήσει"

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η πλευρά της κοπέλας, μετά το συμβάν, η ψυχολογική της κατάσταση ήταν χείριστη με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει στα μαθήματά της στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε. Εξάλλου, χρειάστηκε, σύμφωνα με την ίδια, να νοσηλευτεί για αρκετές εβδομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή της.

"Με τη συγκατάθεσή της"

Στον αντίποδα, η θέση των δύο νεαρών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κοπέλας. Οι δύο 22χρονοι φίλοι αρνούνται ότι βίασαν την 20χρονη, καθώς και πως ό,τι συνέβη μεταξύ των τριών τους, έγινε με τη συγκατάθεσή της. Εξάλλου, η πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι η κοπέλα ακινητοποιήθηκε από τους κατηγορούμενους. Σ

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News