default-image

ΕΟΦ: Επικίνδυνα τα προϊόντα One Slim plus, Hot Rod, X-drive

Υγεία
ΕΟΦ: Επικίνδυνα τα προϊόντα One Slim plus, Hot Rod, X-drive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προϊόν «One Slim plus» προωθείται για την απώλεια βάρους, ενώ τα προϊόντα «Hot Rod» και «X-drive» για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή της Δανίας (Danish Medicines Agency-DMA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: «One Slim plus», «Hot Rod» και «X-drive».

«Τα συγκεκριμένα προϊόντα διακινήθηκαν, πιθανόν μέσω διαδικτύου, ως συμπληρώματα διατροφής και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους, δια της ίδιας οδού και στη χώρα μας», αναφέρει ο ΕΟΦ και υπογραμμίζει ότι η χρήση τους ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Το προϊόν «One Slim plus» προωθείται για την απώλεια βάρους, ενώ τα προϊόντα «Hot Rod» και «X-drive» για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του DMA, τα εν λόγω προϊόντα περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς αυτές να αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Πιο συγκεκριμένα:

- Το προϊόν «One Slim plus» περιέχει σιβουτραμίνη και ιχνοποσότητες απομεθυλιωμένης σιβουτραμίνης. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

- To προϊόν «Ηοt Rod» περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη και το αντιβιοτικό οξυτετρακυκλίνη, ενώ το προϊόν «X-Drive» περιέχει σιλδεναφίλη και ιχνοποσότητες υοχιμβίνης. Η σιλδεναφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένο προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ», αναφέρει ο Οργανισμός και υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News