default-image

Αγρότης έπαιξε και έχασε στη "φούσκα" του Χρηματιστηρίου

Κρήτη
Αγρότης έπαιξε και έχασε στη "φούσκα" του Χρηματιστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από χρεωμένος, αποζημιωμένος βρέθηκε ένας αγρότης στο Ρέθυμνο στον οποίο επιδικάστηκε αποζημίωση από μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία της χώρας. Ο λόγος;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Δρυγιαννάκη, δεν είχε ενημερωθεί πλήρως ο αγρότης με αποτέλεσμα να επενδύσει με μεγάλο ρίσκο τα χρήματά του τα οποία εξανεμίστηκαν από την χρηματιστηριακή φούσκα του 1999. Η υπόθεση αυτή του Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στο πρωτοδικείο Ρεθύμνου ανοίγει δεδικασμένο σε παρόμοιες υποθέσεις.

Αγρότης μικροεπενδυτής από το Ρέθυμνο θα λάβει αποζημίωση από χρηματιστηριακή εταιρεία μετά από απόφαση του πρωτοδικείου, γιατί εξανεμίστηκαν τα χρήματα που είχε επενδύσει και βρέθηκε χρεωμένος εξαιτίας της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Ρεθύμνου, Γιώργος Δρυγιαννάκης που χειρίστηκε την υπόθεση, ο αγρότης δικαιώθηκε, επειδή δεν είχε ενημερωθεί σωστά για το πως θα μπορούσε να επενδύσει τα χρήματά του χωρίς να διατρέχει κίνδυνο απώλειας της περιουσίας του με αποτέλεσμα το δικαστήριο να του επιδικάσει αποζημίωση.

Το δεδικασμένο της σχετικής υπόθεσης δυνητικά θα ωφελήσει και έτερους εξαπατημένους πολίτες, ενώ ξεκινούν διαδικασίες φιλοξενίας σχετικής ημερίδας στο Ρέθυμνο με αναφορές στον κώδικα δεοντολογίας από την ευρωπαϊκή επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News