Ειδήσεις

Καλοκαίρι χωρίς ... "Υακίνθεια", γιατί ματαιώθηκαν

Καλοκαίρι χωρίς τις εκδηλώσεις των “Υακίνθειων” στα Ανώγεια, μετά την απόφαση του συλλόγου φίλων των συγκεκριμένων εκδηλώσεων να ματαιωθούν.

Καλοκαίρι χωρίς τις εκδηλώσεις των "Υακίνθειων" θα είναι το φετινό για τα Ανώγεια, μετά την απόφαση του συλλόγου φίλων των συγκεκριμένων εκδηλώσεων να ματαιωθούν εξαιτίας των φθορών που έχουν υποστεί οι χώροι που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις, από την παρατεταμένη κακοκαιρία και το χιονιά.

Όπως ανέφερε ο πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων Λουδοβίκος των Ανωγείων, η απόφαση είναι οριστική, διότι έχουν υποστεί φθορές οι εγκαταστάσεις του θεάτρου, οι περιβάλλοντες χώροι, αλλά και η περίφραξη του μικρού εξωκκλησιού του Αγίου Υακίνθου, που βρίσκονται έντεκα χιλιόμετρα έξω από τα Ανώγεια και σε υψόμετρο 1.260 μέτρων.

«Μπορεί να μας στεναχωρεί αυτή η απόφαση, αλλά κυρίως για μας η ασφάλεια όσων έρχονται στις εκδηλώσεις είναι το σημαντικότερο όλων», ανέφερε ο Λουδοβίκος.

Τον Ιούλιο του 2018 θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα για τα "Υακίνθεια", «και κάθε νέο ξεκίνημα είναι και κάτι το καλό, που όλοι μας με προσμονή θα αναμένουμε, αλλά και θα προετοιμαστούμε...», είπε ο Λουδοβίκος, που έχει ταυτίσει το όνομά του με την πολιτιστική αυτή δραστηριότητα - τη σημαντικότερη του Ψηλορείτη και από τις σημαντικότερες της Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ HOUDETSI FESTIVAL

Σχόλια