Ειδήσεις

Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στις Αρχάνες, συνεχίζει να καίει

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκάλεσε στο κτίριο του παλιού εμφιαλωτηρίου στις Άνω Αρχάνες η πυρκαγιά. Συνεχίζει να καίει.

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκάλεσε στο κτίριο του παλιού εμφιαλωτηρίου στις Άνω Αρχάνες η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Tετάρτης και κινητοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία. H φωτιά μάλιστα συνεχίζει να καίει όπως αποδεικνύεται από την κεντρική φωτογραφία.

Ο όγκος των εύφλεκτων υλικών ήταν τόσο μεγάλος που η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτητα ανησυχώντας τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι φοβήθηκαν ενδεχόμενη επέκτασή της.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής χθες

Υπό μερικό έλεγχο

Ακόμη και σήμερα το πρωί η πυρκαγιά συνέχισε να καίει γεγονός που είναι ενδεικτικό της έντασης που είχε, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ

Στο σημείο παραμένουν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα για να ολοκληρώσουν την κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Παράλληλα επιστρατεύεται τσάπα για να μετακινηθούν τα εύφλεκτα υλικά και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλες εστίες φωτιάς.

"Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας"

Παρότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ο πυρήνας και τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο άρπαξαν εύκολα φωτιά, η οποία γρήγορα γιγαντώθηκε.

Σε ό,τι αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης αναφορικά με τους λόγους που την προκάλεσαν και σ' αυτό το σημείο δε μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη, Αγγέλα Δουλγεράκη, Γιώτα Αρχοντάκη

Σχόλια