default-image

Νικήτρια η Ίντερ στο φιλικό προσφοράς στο Παγκρήτιο (pics)

Ποδόσφαιρο
Νικήτρια η Ίντερ στο φιλικό προσφοράς στο Παγκρήτιο (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ίντερ νίκησε στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κανονική διάρκεια) την Εθνική του 2004 στο φιλικό που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο με χορηγό την ΕΚΟ.

Το τελικό αποτέλεσμα ουδόλως ενόχλησε ποδοσφαιριστές και κόσμο καθώς η ουσία του φιλικού ήταν άλλη: η συγκέντρωση όσο το δυνατό περισσότερων χρημάτων για το «Όραμα Ελπίδας». Και η Κρήτη «αγκάλιασε» αυτό το σκοπό γεμίζοντας το γήπεδο και προσφέροντας τον οβολό της στη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Ελλάδας και της Ίντερ έδειξαν ότι αντέχουν ακόμα παίζοντας ανοικτά και δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να χαρεί το παιχνίδι.

Η Εθνική του 2004 μπορεί να πει κανείς ότι ήταν καλύτερη αγωνιστικά, όμως παράλληλα ήταν πολύ άστοχη και το… πλήρωσε στο τέλος.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Πριν την έναρξη του φιλικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζουλιάνο Σάτι, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής της Ίντερ και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι αυτός που κάνει τη σέντρα για την εκκίνηση του σπουδαίου αυτού φιλικού στο γεμάτο Παγκρήτιο Στάδιο.

4' Πλασέ του Χαριστέα από αριστερά, απέκρουσε ο Τόλντο.

11' Δυνατό σουτ του Χαριστέα έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

15' Φοβερό σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, έσκασε στο έδαφος και κατέληξε άουτ.

16' Γκολ για την Ίντερ με σκόρερ τον Σουαζό, όμως ακυρώνεται ως οφσάιντ. Δεν υπήρχε, ωστόσο, παράβαση καθώς ο φορ των Ιταλών καλυπτόταν.

19' Ο Καφές στη θέση του Χαριστέα.

Αναγκαστική η αλλαγή για την Εθνική μας καθώς ο Άγγελος Χαριστέας, όπως εξήγησε «είχα το τράβηγμα από πριν. Αισθανόμουν καλά, πίστευα ότι θα μπορούσα αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα έστω και λίγο». Αναφερόμενος στον κόσμο δε επισήμανε: «Η προσέλευση του κόσμου ήταν φανταστική. Ευχαριστούμε την Κρήτη, και τα παιδιά της Ίντερ είπαν ότι δεν περίμεναν τόσο κόσμο. Είναι κάτι το εξαιρετικό».

24' Μετά τη σέντρα του Καραγκούνη, ο ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Τόλντο ήταν ετοιμοπόλεμος. Στο ίδιο λεπτό ο Παπαδόπουλος έχασε νέα ευκαιρία καθώς βρέθηκε τετ α  τετ με τον Τόλντο, όμως και πάλι νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ίντερ.

26' Σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

29' Τετ α τετ του Σουάζο με τον Χαλκιά, όμως ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας αντέδρασε σωστά.

32' Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Τσιάρτα από δεξιά, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ

Περίπου 20.000 φίλαθλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο  Παγκρήτιο Στάδιο με τους Κρητικούς να στηρίζουν δυναμικά τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

38' ΓΚΟΛ για την Ίντερ. Πολύ ωραία ενέργεια του Σουάσο που τροφοδότησε τον Καλόν, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Χαλκιά τον οποίο πλάσαρε σωστά ανοίγοντας το σκορ για την Ίντερ

40' Στη γραμμή της περιοχής κερδίζει φάουλ η Ίντερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κίβου στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Λήξη ημιχρόνου

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι 40λεπτα τα ημίχρονα.

Μόλις ξεκίνησε το β' ημίχρονο...

45' Ο Γεωργιάδης στη θέση του Σεϊταρίδη.

46' Τριπλή αλλαγή για την Εθνική. Ο Λάκης στη θέση του Φύσσα και ο Κατσουράνης στη θέση του Ζαγοράκη και ο Καψής στη θέση του Νταμπίζα.

48' Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Τσιάρτα, όμως ο Φρέι ήταν ετοιμοπόλεμος.

51' ΓΚΟΛ για την Εθνική Ελλάδας. Ωραία ενέργεια του Κατσουράνη, ο οποίος βρήκε τον Παπαδόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στον Φρέι για να καταλήξει τελικά στα πόδια του Κατσουράνη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για την Εθνική μας ομάδα.

57' Νέα αλλαγή για την Εθνική. Ο Ζαγοράκης περνά ξανά στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας τη θέση του Καραγκούνη που μάλλον θα επανέλθει με τη φανέλα της Ίντερ.

58' Εντυπωσιακή απόκρουση του Φρέι στο σου του Τσιάρτα.

59' εκπληκτικό τακουνάκι του Τσιάρτα που δίνει έτοιμο γκολ στον Παπαδόπουλο, όμως ο  Φρέι θα βγει γρήγορα και θα προλάβει τον Έλληνα άσο.

61' Ξανά στον αγωνιστικό χώρο ο Καραγκούνης, όμως με τη φανέλα της Ίντερ πλέον.

68' Ο Καραγκούνης δοκίμασε να πλασάρει έξω από την περιοχή τον Χαλκιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο «Κάρα» ζήτησε φάουλ και παραλίγο να υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο με τον Ζαγοράκη με τους δύο διεθνείς να προκαλούν το γέλιο παικτών και κόσμου. .

68' Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καψής έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Φρέι έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

75' Σειρά του Λάμπρου Χούτου να μπει στον αγωνιστικό χώρο με τα χρώματα της Ίντερ.

Το παιχνίδι έληξε 1-1 κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα πάνε απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι καθώς δεν υπάρχει παράταση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ξεκινούν σε λίγο τα πέναλτι. Ο Καραγκούνης φορώντας της φανέλα της Ίντερ αρνήθηκε να εκτελέσει πέναλτι κι έτσι θα τα παρακολουθήσει από τον πάγκο.

Ματεράτσι εκτελεί πρώτος πέναλτι και 1-0 γαι την Ίντερ

Μπασινάς για την Εθνική, εξαιρετική εκτέλεση και 1-1

Ντακούρ και 1-2 για την Ίντερ

Απέκρουσε ο Φρέι το πέναλτι του Γεωργιάδη

Καρμπόνε και 1-3

Ο Παπαδόπουλος το κρίσιμο πέναλτι για την Εθνική  ευστοχεί για το 2-3

Ο Κιβού είναι εύστοχος για το 2-4

Κακό σε εκτέλεση πέναλτι του Καφέ με την μπάλα να καταλήγει άουτ και την Ίντερ να πανηγυρίζει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

LEGENDS 2004 (Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (45' Γεωργιάδης), Νταμπίζας (46' Καψής), Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (46' Κατσουράνης), Χαριστέας (19' Καφές), Τσιάρτας, Φύσσας (46' Λάκης), Καραγκούνης, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Γιαννακόπουλος, Βενετίδης, Νικολαΐδης, Καφές, Γεωργιάδης, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης.

INTER FOR EVER (Καστελίνι): Τόλντο, Ζανέτι Χ., Μπιάνκι, Καλόν, Καρμπόνε, Ντακούρ, Ματεράτσι, Κίβου, Σουάζο, Γεωργάτος, Κολονέζε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Μπέργκομι, Ζανέτι Κ., Μπαρέζι, Φρέι, Πίτσι, Φρέζι, Καραγκούνης, Χούτος.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News