Ειδήσεις

Απάτη με λεία 30.000 ευρώ: Πουλούσαν πέλετ μέσω διαδικτύου

Πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών είχαν διαπράξει - σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας - επτά άτομα, πέντε ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προκειμένου να αποσπούν από τους παθόντες διάφορα χρηματικά ποσά. Με το παράνομο οικονομικό όφελος να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Οι τριάντα οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης των πολιτών εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σε βάρος των επτά ατόμων και συγκεκριμένα πέντε ημεδαπών ηλικίας από 29 έως 50 ετών και δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 27 και 28 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Νοέμβριο του 2015 οι παραπάνω δράστες ενεπλάκησαν σε (38) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους χρηματικό ποσό το οποίο ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, έχοντας συστήσει δύο εταιρείες μέσω διαδικτύου, παρουσίαζαν ως αληθές, το ψευδές γεγονός της πώλησης στερεού καυσίμου (πέλλετ) και έπειθαν ανυποψίαστους πολίτες, να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε η εμπλοκή τους σε συνολικά τριάντα οχτώ (38) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εκ των οποίων, οι πέντε (5) στην Κρήτη, οι είκοσι τρεις (23) στην Αττική,  οι τέσσερεις (4) στην Αχαΐα,  και οι υπόλοιπες έξι (6), σε διάφορες περιοχές τις χώρας (Ιωάννινα, Λέσβος, Φωκίδα, Βοιωτία και Κάλυμνος).

Η δικογραφία συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σχόλια