Ειδήσεις

Το Γενάρη η δίκη για την υπεξαίρεση "μαμούθ" στη Νεάπολη

Σε περίπου επτά μήνες από σήμερα θα εκδικαστεί τελικά σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης, στο Λασίθι.

Η δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενη η επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην καποδιστριακού Δήμου, επρόκειτο να ξεκινήσει την Τετάρτη (7/6) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο, η Έδρα αποφάσισε να αναβάλλει τη δίκη λόγω κωλύματος του συνήγορου υπεράσπισης της 50χρονης Κρητικιάς που κατηγορείται για την υπεξαίρεση: Ο δικηγόρος έπρεπε να βρίσκεται εκτός Κρήτης, για να παραστεί σε άλλη δίκη. Έτσι, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 10 Ιανουαρίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για την υπεξαίρεση του ιλιγγιώδους χρηματικού ποσού.

Εδώ και μερικούς μήνες, ωστόσο, βρίσκεται εκτός φυλακής: Η πρώην ειδική ταμίας του Δήμου Νεάπολης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της μέχρι το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης).

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια