default-image

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

Ποδόσφαιρο
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν αναμονή εξελίξεων στον ΟΦΗ. Στην ΠΑΕ έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αρκετές ζυμώσεις για την επόμενη μέρα και αυτό που περιμένει ο κόσμος της ομάδας είναι οι αποφάσεις της Δευτέρας, με τη νέα διοίκηση και τα όποια νέα ηγετικά της πρόσωπα. Όπως και το ποσόν που θα αποφασισθεί για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ότι και να αναδειχθεί, είτε τα ονόματα που ακούγονται ή άλλα της τελευταίας στιγμής, θα αποτελεί προϊόν αποφάσεων των μετόχων. Παλαιάς και νέας κοπής. Όμως ότι κι αν αποφασισθεί οριστικά, απαιτεί διαφάνεια και μαζί διακηρυγμένους στόχους της ομάδας.  Ξέροντας ότι ο ΟΦΗ θα συνεχίσει σε μια «αμαρτωλή» κατηγορία, χωρίς εχέγγυα και αξιοπιστία. Αυτόν τον υποχρεώνει να εμφανισθεί στη νέα σεζόν «σοφότερο» μεν, αλλά κυρίως υπέρ δυνατότερο!

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει «φάει τον γάιδαρο» και δεν κολλάει στην ουρά, αναφορικά με τη συνέχειά του στην τεχνική ηγεσία. Από τη στιγμή που όλα θα γίνουν τάχιστα και οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τις αποφάσεις της συνέλευσης των μετόχων της Δευτέρας, «πάγωσαν» και οι σκέψεις περί προσύμφωνου που είχε προταθεί. Κατά το… Απρίλης-Μάης!

Στον Εργοτέλη ζουν τις στιγμές της ίδρυσης της νέας ΠΑΕ με τον ηγέτη του συλλόγου Γιώργο Βρέντζο να κινείται δραστήρια για βρει τους ανθρώπους που μπορούν να στηρίζουν την επιστροφή του Εργοτέλη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, με τα τόσα προβλήματα. Όπως λέει ο ίδιος, μέσα από αυτή την κίνηση, είναι πολύ πιθανόν να μάθουμε και τους δυο αφανείς οικονομικούς υποστηρικτές της περυσινής προσπάθειας, που δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους. Στην ΠΑΕ όμως θα είναι μέτοχοι;

Αλλαγές ιδιοκτησιακού χαρακτήρα «προαναγγέλλονται" στην ΠΑΕ Χανιά, με στόχο την ενδυνάμωση του. Ποιοι που και πότε, ολίγον τι όλα αυτά φωτογραφίζονται από τις «ζυμώσεις» του τελευταίου καιρού. Είναι προφανές πως πήραν πάσα από το γνωστό στόρι του Πλατανιά στο «Καραϊσκάκης».

Διαβάζοντας μάλιστα τη συνέντευξη του ποδοσφαιριστή Στέφανου Βαρούχα, που ήταν αρκετά «θυελλώδεις», μπορείς να καταλάβεις πολύ περισσότερα… Ειδικά σε αυτά που είπε: «Όλοι οι πετυχημένοι επιχειρηματίες των Χανίων, ο κ. Ροκάκης, ο κ. Δελάκης, ο κ. Αλεξάκης, μπορούν να μπουν με κάποιο ποσοστό στην ομάδα, παρά το ότι έχουν και τις δικές τους ομάδες. Αυτό θα κάνει καλό συνολικά στο χανιώτικο ποδόσφαιρο».

Τυχαίο; - Ασφαλώς όχι!

Δεν είναι τυχαίο που κλήθηκε από την FIFA στο αυριανό ραντεβού ο Νίκος Τζώρτζογλου. Η φωνή του είναι η πλέον δυναμική από τους προέδρους των Ενώσεων και σαφής με ζητούμενο την κανονική ροή του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Λέτε ότι τα υψηλά κλιμάκια της FIFA, δεν γνωρίζουν για την ποιότητα των πρωταθλημάτων στην Ένωση του, για το ποσοστό επιτυχίας στην απονομή δικαιοσύνης και στις τοπικές διαιτησίες ή για τις πρωτοβουλίες της ΕΠΣ για γεγονότα όπως αυτό που έχει δώσει παλμό σε όλη την πόλη, με την εθνική του 2004 και την Ίντερ για πάντα; Όλα τα ξέρουν στην FIFA, αφού κατά καιρούς στελέχη της έχουν έλθει στην Κρήτη και έχουν γνωρίσει από κοντά την ποιότητα οργάνωσης και φιλοξενίας. Το τελευταίο γράμμα του στη Γενεύη, έπαιξε επίσης σπουδαίο ρόλο. Γιατί ναι μεν ο Γραμμένος που στρογγυλεύει τρομερά πολλά πράγματα είναι του Ιβάν, ο Δημητρίου της ΕΠΣΑ είναι κοντύτερα στον άλλο "Δικεφάλο", ο Καρράς προς τον Πειραιά… Ανοικτά σε «φάσματα».

Λέγεται πως νέος «επίτροπος» της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της FIFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο πρώην άσος της Μίλαν και κολλητός του Τζιάνι Ινφαντίνο. Καμία σχέση με την μπούρδα του Κωστάκη.

(Έχει μάλιστα και την πείρα από τη διαχείριση των πραγμάτων στην Κροατία, όταν τέθηκε και εκεί ζήτημα αυτοδιοίκητου. Όσο κι αν οι επιτροπείες των ξένων ή γενικών «δοτών» αποτελεί ντροπή για τις πολιτικές και ποδοσφαιρικές εξουσίες της χώρας.)

Μπορεί να πέρασαν 13 χρόνια, αλλά το έπος της Πορτογαλίας, συγκινεί τα πλήθη και αυτό πιστοποιήθηκε όλες αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο. Κι όταν λέμε συγκίνηση, την εννοούμε κυριολεκτικά.

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου, όπως λέει και το τραγούδι του Πάριου;

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News