Ειδήσεις

Ένοχος ο Κρητικός "κυβερνήτης" που εξαπάτησε τον Αμανατίδη

Κρητικός είχε συστηθεί στον ποδοσφαιριστή ως πιλότος πασίγνωστης αεροπορικής εταιρίας "απομυζώντας" 50.000 ευρώ.

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (7/6) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ο 32χρονος ντόπιος, ο οποίος φέρεται να είχε εξαπατήσει τον βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή, Γιάννη Αμανατίδη, προκαλώντας του ζημιά μεγαλύτερη των 50.000 ευρώ.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τον 32χρονο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και σε πρώτο βαθμό.

Η υπόθεση είχε διαδραματιστεί πριν από περίπου 10 χρόνια: Το καλοκαίρι του 2007 ο παλαίμαχος άσος είχε βρεθεί στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο αγωνιστικών υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελλάδος.

Στην πόλη του Ηρακλείου, ο Αμανατίδης γνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος συστήθηκε στον ποδοσφαιριστή ως πιλότος πασίγνωστης αεροπορικής εταιρίας.

Ο 32χρονος είπε τότε στον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στο γερμανικό πρωτάθλημα, ότι είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει στον ίδιο και τους οικείους του αεροπορικά εισιτήρια με πολύ μεγάλη έκπτωση.

Ο βετεράνος μεσοεπιθετικός εμπιστεύτηκε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας στον «κυβερνήτη»: Ο τελευταίος ξεκίνησε τότε να αγοράζει εισιτήρια από και προς τη Γερμανία για συγγενείς του ή για τρίτους, από τους οποίους εισέπραττε το αντίτιμο, την ώρα που τη «λυπητερή» χρεωνόταν - χωρίς να το γνωρίζει - ο Αμανατίδης.

Λίγους μήνες αργότερα, και αφού είχε υποστεί - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - οικονομική ζημία ύψους άνω των 50.000 ευρώ, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής ανακάλυψε την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος του και κατήγγειλε τον 32χρονο στις Αρχές.

Σχόλια