Ειδήσεις

Φυλάκιση 4 ετών στο γιατρό για το θάνατο του 11μηνου βρέφους

Ένοχος κρίθηκε τελικά ο γιατρός που κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ το Νοέμβριο του 2012.

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή καταδικάστηκε  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο γιατρός που κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, κ. Θανάσης Γαλήνας είχε προτείνει, κατά την αγόρευσή του, να κηρυχθεί ένοχος ο παιδοχειρούργος, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε τελικά από την Έδρα.

Μεταξύ άλλων, ο Εισαγγελέας είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε στην απολογία του -που προηγήθηκε- να αποδείξει την αθωότητά του.

Εξάλλου, ο κ. Γαλήνας υποστήριξε ότι δεν προέκυψε από κάπου ότι τα ράμματα τα οποία τοποθέτησε ο παιδοχειρούργος στο βρέφος, ήταν ελαττωματικά, όπως ισχυρίζεται η πλευρά του γιατρού.

Ακόμη, ο Εισαγγελέας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του γιατρού που κατέθεσαν ως μάρτυρες στη δίκη, δεν τον υποστήριξαν.

Νωρίτερα, κατά την μακροσκελή απολογία του (διήρκησε σχεδόν μια ώρα), ο γιατρός ανέλυσε -μεταξύ άλλων- διεξοδικά τα ιατρικά δεδομένα της υπόθεσης, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια