Ειδήσεις

Το λάθος στο όνομα, οδήγησε μάνα σε γραφειοκρατικό Γολγοθά

Ευσεβία ή Ευσεβεία; Το φωνήεν που οδήγησε τη μάνα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και σε διήμερο "Γολγοθά"

Μία ακόμη ιστορία για γέλια και για κλάματα είναι αυτή που πέρασε μητέρα ενός κοριτσιού στο Ηράκλειο αποδεικνύοντας στο έπακρο ότι όταν κάποιος «μπλεχτεί» με την ελληνική γραφειοκρατία θα πρέπει να είναι έτοιμος για όλα όσα ακούσει και όλα όσα δει.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η γυναίκα στην προσπάθεια της να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να γράψει τη μικρή της στον παιδικό πήγε στα ΚΕΠ για ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Έκπληκτη ωστόσο άκουγε να της λένε ότι δεν μπορούν να της το δώσουν και ο λόγος είναι ότι το όνομα της έχει γραφτεί διαφορετικά στην ταυτότητα και διαφορετικά στην ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Η ίδια διατηρώντας την ψυχραιμία της, ρώτησε τι πρέπει να κάνει και τότε της είπαν ότι πρέπει να πάει στο δημοτολόγιο. Μόλις έφθασε εκεί, υπάλληλος την ενημέρωσε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ίδια είναι να αλλάξει την ταυτότητα της και να βάλει το όνομα της όπως το δήλωσε ο παπάς μετά τη βάφτιση, αλλάζοντας δηλαδή το Ευσεβία που αναγραφόταν στην ταυτότητα με το Ευσεβεία που είχε δηλωθεί από τον παπά.

Στην ουσία δηλαδή, η μητέρα θα πρέπει να αλλάξει ταυτότητα και να δηλωθεί σε αυτήν το όνομα που έγραψε ο παπάς, αλλιώς σε περίπτωση που θέλει να διορθωθεί το όνομα της στο ληξιαρχείο για να εξακολουθήσει να υφίσταται το ήδη υπάρχον όνομα στην ταυτότητα, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού θα χρειαστεί να  κινήσει μέχρι και νομικές διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο βήμα για εκείνη είναι να λάβει ένα χαρτί ταυτοποίησης, από το δημοτολόγιο όπως της είπαν, προκειμένου να καταφέρει να γράψει το παιδί της στον παιδικό σταθμό.

Ο "Γολγοθάς" της μάνας πάντως δεν φάνηκε να έχει τέλος καθώς στο διήμερο τρέξιμο της από την μία υπηρεσία στην άλλη, έφαγε και μία «ωραιότατη» κλήση από την τροχαία.

Η παραπάνω ιστορία που ανήκει σε εκείνες της καθημερινής τρέλας, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για να γνωρίζουμε σε τι μπελάδες μπορεί να μπει κάποιος θέλοντάς απλά και μόνο να πάρει ένα χαρτί από μια δημόσια υπηρεσία.

Β.Μ

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια