default-image

Τρόμος και διπλό χτύπημα στο Ιράν - 2 νεκροί (video)

Κόσμος
Τρόμος και διπλό χτύπημα στο Ιράν - 2 νεκροί (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλη επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί σημειώθηκε σήμερα στην Τεχεράνη, λίγες ώρες μετά την κρίση στο Κατάρ.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες τόσο για τον αριθμό των δραστών όσο και για τα θύματα της διπλής όπως όλα δείχνουν επίθεσης που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα.

Από την επίθεση στο κοινοβούλιο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν οχτώ άτομα ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν στο μαυσωλείο όπου ένας από τους δράστες πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ

Επίθεση στο Κοινοβούλιο

Όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Fars και Mehr ένας ένοπλος εισέβαλε στο κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί τους φρουρούς, ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός, αλλά δύο επισκέπτες που φέρονται να έχουν τραυματιστεί. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά πως ο δράστης έχει συλληφθεί, όμως σύμφωνα με βουλευτή οι δράστες στο κτίριο του Κοινοβουλίου ήταν τρεις με τον έναν να φέρει πιστόλι και τους άλλους τρεις καλάζνικοφ.

Ωστόσο το Tasmin αναφέρει ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι τρεις δράστες παραμένουν στο χώρο του κοινοβουλίου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μεταδίδει ότι υπάρχουν όμηροι κρατούνται εντός του κτιρίου του ιρανικού κοινοβουλίου, ενώ συνεχίζεται η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Επίθεση και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Παράλληλα, ένοπλος άνοιξε πυρ στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεΐνί στην νότια Τεχεράνη, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους,  μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μαυσωλείο ο δράστης ανατινάχτηκε.

https://twitter.com/PressTV/status/872351515356393474

Τα δύο περιστατικά σημειώνονται λίγες ώρες μετά την κρίση στο Κατάρ και τις κατηγορίες για τρομοκρατία και τις σχέσεις με το Ιράν.

Πηγή: protothema.gr, thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News